Siker

2024.08.20. 14:00

Véget ért a harmincharmadik Zempléni Fesztivál - képekkel

A programsorozat sikeresebb lett, mint azt a szervezők előre gondolták.

Bódisz Attila

Hollerung Gábor szerint a fesztivál sikeresebb volt, mint amire számítottak

Fotó: Bódisz Attila

A hétfő esti sárospataki zárókoncerttel véget ért az idei, immár harmincharmadik alkalommal megrendezett Zempléni Fesztivál. Hollerung Gábor fesztiváligazgató, művészeti vezető rövid értékelésében kifejtette, hogy a programok sokkal sikeresebbek lettek, mint azt előre remélték. Szinte minden rendezvényen pótszékekkel kellett kielégíteni a közönség vártnál nagyobb létszáma miatti igényeket – mondta. Egyben köszönetet mondott mindenkinek, aki valamilyen módon támogatta a fesztivált. Megemlítette a Kulturális és Innovációs Minisztérium százmillió forintos támogatását, valamint a FémAlk Zrt. és annak tulajdonosa, dr. Sándor József kiemelkedő segítségét. Nélkülük nem lehetett volna megrendezni a fesztivált – erősítette meg a fesztiváligazgató.

Dr. Hörcsik Richárd egy 70 éves aszúval köszöntötte a 70 éves Hollerung Gábort
Fotó: Bódisz Attila

A kormányzati támogatás megszerzésében komoly szerepe volt a térség országgyűlési képviselőjének, dr. Hörcsik Richárdnak – közölte. Hollerung Gábor ugyancsak megköszönte azt, hogy a térség településeinek fontos a rendezvénysorozat, amit anyagi támogatásban is kifejeznek. Reményét fejezte ki, hogy jövőre is hasonló színvonalon és érdeklődés mellett sikerül megrendezniük a harmincnegyedik Zempléni Fesztivált is.

Összeköti a térséget

Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő egy hetven éves tokaji aszúval köszöntötte a napokban hetvenedik születésnapját betöltő Hollerung Gábort. A honatya kiemelte: a Zempléni Fesztivál a régió legjelentősebb művészeti rendezvényévé nőtte ki magát, a fesztiváligazgatót pedig azért is köszönet illeti, mert eddigi hetven évéből legalább húszat Zemplénre áldozott.

Dr. Koncz Zsófia államtitkár, országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: a térség településeit sok érték tartja össze, ezek közül a legfontosabbak közé tartozik a Zempléni Fesztivál. A tíz napos rendezvénysorozat már hagyományosan a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjével zárult a Rákóczi-vár festői környezetet biztosító udvarán. 

Dr. Koncz Zsófia szerint a rendezvény összeköti Zemplén településeit
Fotó: Bódisz Attila

A zenekar és annak egykori – tavaly decemberben elhunyt – vezetője, Rolla János a fesztivál elődje, vagyis a Zempléni Művészeti Napok alapítói közé tartoznak. Idén 20 település 40 helyszínén körülbelül félezer művész szórakoztatta a közönséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában