félbeszakadt meccs

2020.08.06. 16:00

A hetedik gól után heten maradtak

Annak ellenére szakadt félbe a meccs, hogy a hazaiak még beküldhettek volna egy cserét.

Berecz Csaba

Fotó: Mező László

A labdarúgó Magyar Kupa megyei selejtezőjének 1. fordulójában összesen 11 meccset játszottak, ezek közül egy a rendes játékidő vége előtt félbeszakadt. A megyei II. osztály Északi csoportjába sorolt Sajóvámosi SK a megyei I-es Gesztely SE-t fogadta.

Nem tudta folytatni…

A találkozón a vendégcsapat a 21. percben szerzett vezetést, Erdélyi R. révén, ami után a játékvezető, Vinter Béla a hazaiak játékosedzőjét, Tóth Barnabást reklamálás miatt kiállította. A létszámkülönbség a szünetig további két vendéggólt eredményezett, így tulajdonképpen a továbbjutás már az első játékrészben eldőlt.

Fotó: Mező László

Ám a második félidőre is akadt érdekesség bőven. Előbb egy újabb kiállítás miatt a Gesztely létszáma is 10 főre csökkent, majd jött a második hazai piros, aztán az 57. percben egy páros kiállítás. Aztán amikor a vendégegyüttes a negyedik találatot is bevitte, a 63. minutában, a hazaiak hálóőre elkeseredésében levette a mezét, és ez egy sárga lapos figyelmeztetést ért. Mivel korábban reklamálásért Stefán D. már kapott egy sárgát, a piros is előkerült, a kapus kiállításával 7 főre csökkent a Sajóvámos létszáma. A hálóőr levetett mezét testvére, Stefán M. húzta fel, és állt a gólvonalra a mezőnyjátékosok közül. Az ekkor kettős emberelőnyben lévő gesztelyiek közül Berta avatta fel a vészkapust, majd Németh B. kétszer is eredményes volt. A második találata a 84. percben esett, ám a szükségkapus a harmadik bekapott gólja után jelezte, hogy nem tudja tovább folytatni a játékot. És a találkozó nem sokkal később félbeszakadt, mert a hazaiak részéről nem állt be senki. Pedig elméletileg lett volna erre lehetőség, hiszen addig a három cserelehetőségük közül csak kettőt használtak ki, ez szerepel a mérkőzésről készült jegyzőkönyvben is.

A Gesztely a továbbjutó

A csapatok képviselőinek egybehangzó állítása szerint a játékvezetői hármas azt közölte, a hetedik gólt követően, sérülésre hivatkozva kiálló vészkapus nyilatkozata után, hogy a Sajóvámos már kimerítette az összes cserelehetőségét, és azért vetettek véget a meccsnek, mert az egyik csapat, a hazaiak létszáma 7 fő alá csökkent.

A MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának versenybizottsága a félbeszakadt meccs ügyében már döntést hozott, a pályán elért eredményt hagyták jóvá, vagyis a Gesztely SE lett hivatalosan is a párharc továbbjutója. A furcsa módon véget ért meccs körülményeit, a félbeszakadás okát a versenybizottság nem vizsgálta, tájékoztatásuk szerint a megyei játékvezetői bizottság teszi majd ezt.

– Játékvezetői ellenőr volt a helyszínen, az ő jelentésére támaszkodva tárgyalunk majd erről az ügyről a soros ülésünkön – válaszolta megkeresésünkre dr. Varga Zsolt, a megyei játékvezető bizottság elnöke.

Emlékeztető

Magyar Kupa, 1. forduló

Sajóvámosi SK – Gesztelyi FC 0–7 (0–3) – a 87. percben félbeszakadt

G.: Erdélyi R. (21.), Bóta (25.), Dávid F. (45.), Erdélyi P. (63.), Berta (76.), Németh B. (79., 84.).

Kiállítva: Tóth B. (22.), Varga Á. (51.), Fejes (57.), Stefán (64.), ill. Bóta (47.), Gantner (57.).

Kapcsolódó cikk:

Gólban gazdag meccsek és egy félbeszakadt mérkőzés

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában