Labdarúgás

2024.07.29. 17:56

DVTK: átlag alattival kezdődött

A 6000 fő feletti nézettség relatíve jó, de több összehasonlításban is alulmarad.

Több mint hatezer piros-fehér drukker választotta programjául a vasárnap esti bajnokit

Fotó: Vajda János

A vasárnapi bajnoki nyitányon, a DVTK – Paksi FC (2-2) meccset 6 137 néző látta a helyszínen. Ez a szám relatíve jó, de több összehasonlításban is alulmarad.

A tavalyi évad 1. fordulójában is hazai pályán játszott a DVTK, akkor, a Puskás AFC elleni mérkőzésen – amelyet 1-0-ra nyertek meg a felcsútiak – 7 579 néző volt jelen, vagyis ahhoz a meccshez képest 1 442 fővel voltak kevesebb a lelátón. Igaz, azt a bajnokit az NB I-be visszajutást követően rendezték, és ilyenkor általában nagyobb az érdeklődés.

A DVTK 2023/24-es évadban 19 hazai tétmeccset játszott (17 bajnoki és 2 kupa), ezek átlagnézőszáma 6 521 fő volt, így a vasárnapi meccs nézettsége ettől is elmarad.

S bár hazai szinten, a többi élvonalbeli mérkőzés nézettségéhez képest a 6000 fő feletti létszám extra jó szokott lenni, ezúttal ez csak 2. helyre jó eddig, ebben a fordulóban, mert az Újpest FC – Puskás AFC meccsen (1-2) többen voltak, 9 112 fő volt az ottani létszám. Mivel egy mérkőzést elhalasztottak a nyitányon, elméletileg még a forduló második helyéről is hátrébb kerülhet a DVTK, ugyanis december 4-én egy olyan meccset rendeznek, amelyen magas nézőszám várható (Debreceni VSC – Ferencvárosi TC).

Érdekesség, hogy a tavalyi évadban kétszer játszott hazai pályán a Paksi FC ellen a DVTK, tavaly augusztus 12-én, az 1-1-re végződött bajnokit 6 649 néző látta, az idén március 16-án, a 2-1-re megnyert összecsapást pedig 5 587 néző követte élőben.

A mostani nézettség a meccs időpontjához képest viszont jónak számít, ez ugyanis egy vasárnap esti találkozó volt, amelyet többen, elsősorban a más városban élők, dolgozók kénytelenek voltak kihagyni a másnapi, hétfői munkanap miatt.

Az erre a találkozóra eladott jegyek száma – nem számítva a mintegy 2 500 fő bérletest – kb. 3 500 fő volt, ami hozzávetőleg 7 millió forintos bevételt hozott a klubnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában