Labdarúgás

2024.07.08. 12:58

Hatan mentek, négyen érkeztek az Újvároshoz

Lejátszotta első felkészülési meccsét az NB III-as Termálfürdő FC Tiszaújváros labdarúgócsapata.

Tóth Borisz, a korábbi utánpótlás válogatott, DVTK nevelésű labdarúgó ismét a Termálfürdő FC Tiszaújváros játékosa lesz

Fotó: Tumbász Hédi

A labdarúgó NB III július végi rajtjára készülő Termálfürdő FC Tiszaújváros gárdája a múlt hét végén lejátszotta az évad első felkészülési mérkőzését, szombaton a vármegyei I. osztályban szereplő Gesztely FC Sport-Bau gárdájának vendégei voltak. 
A sárga-kékek szakmai munkáját változatlanul Vitelki Zoltán irányítja, aki egy megújuló kerettel dolgozik. Ugyanis az újvárosi csapattól többen távoztak: Hrabina Alex az NB II-es Kisvárda MG játékosa lett, Cseh Norbert a kölcsönjátéka után visszatért az NB I-be feljutott és NB III-as tartalék együttest is működtető Nyíregyháza SFC-hez, Valkay Richárd az NB III-as Eger SE-ben folytatja pályafutását, Géringer László Ausztriában, egy amatőr csapatban, Bussy Dávid elköszönt, míg Varjas Lászlóról egyelőre annyit lehet tudni, hogy nem a Termálfürdő FC Tiszaújvárossal kezdte meg a felkészülést. 
A hat távozóval szemben egyelőre négy érkező van, a 17 éves középpályás, Butor Levente a Debreceni VSC utánpótlásából érkezett, a 22 esztendős középpályás, Tóth Borisz pedig az NB II-es BFC Siófokból tért vissza, míg a 18 éves Jávorszki Regő és a 17 esztendős Orosz Dániel a tiszaújvárosiak utánpótlásából csatlakozott a felnőtt gárda keretéhez – tudtuk meg Vitelki Zoltán edzőtől.
A szombati felkészülési meccsen két próbajátékos is szerepelt, a 19 éves kapus, Schrankó Levente a Budapest Honvéd utánpótlásából jött, a szintén 19 esztendős támadó, Rajsli Tamás pedig a Körösladányi MSK NB III-as együttesétől. 
A Termálfürdő FC Tiszaújváros keretének két tagja hagyta ki az első edzőmeccset, Papp F. sérülés miatt nem volt jelen, Bidzilya pedig egy családi esemény miatt kapott engedélyt a távollétre.
Az újvárosi együttes a következő felkészülési meccsét szerdán 17 órától hazai környezetben az NB II-es Békéscsaba 1912 Előre csapata ellen játssza.

A pályán
Gesztely FC Sport-Bau – Termálfürdő FC Tiszaújváros 0-6 (0-4)
Gesztely, 50 néző. 
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Schrankó (Hornyák, 65.) – Lehóczki, Ivánka (Jávorszki, 80.), Tóth S., Bökönyi A. (Kollár, 18.), Vitelki B., Butor (Skripek, 65.), Bencsík, Farkas M. (Elek M., 80.), Rajsli (Orosz D., 80.), Tóth B. Edző: Vitelki Zoltán.
Gólszerző: Rajsli (3), Vitelki B. (2), Tóth B.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában