Helyi sport

2024.09.16. 14:10

,,Ahol a fiúk férfivá válnak"

Négy országban is versenyeztek az újvárosi háromtusások.

Kiss Gergely, a francia GP-futam U23-as első helyezettje

Forrás: TTK

Fotó: TTK

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói szeptember első hétvégéjén négy külföldi versenyen bizonyították rátermettségüket.

– A francia Grand Prix-sorozat utolsó előtti, Quiberon-ban megrendezett állomásán a párizsi olimpia után még nem versenyző Csongor fiam „kikormolta”, élesítette magát és a 7. helyen érkezett célba – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a tiszaújvárosiak elnök-vezetőedzőjétől. – Ugyanitt Kiss Gergely abszolútban a 11. pozícióban zárt, de az U23-as korosztályban ő lett az első. Mindkettőjüknek ez volt a finomhangolás a szeptember 21-i elit Európa-bajnokságra. Ezen a meglehetősen sűrű triatlonos hétvégén a csehországi Karlovy Varyban, a világkupán állt rajthoz fiatal tehetségünk, Kovács Gyula. Ez az a pálya – a világkupák legkeményebbike – ahol a fiúk férfivá válnak. Gyusza nem az eredményért ment, számára tapasztalatszerzés, az elit mezőny ritmusába való belekóstolás volt az elsődleges. Tisztességgel helyt állt, 34. lett. A szlovéniai Bled városában megrendezett junior Európa-kupa mellett korosztályos versenyeket is kínáltak a fiatalabbak számára. A serdülő lányoknál Bán Petra ezüstérmes lett, míg Hajdu Gréta az 5. helyen ért célba, csakúgy, mint a serdülő fiúknál Izsák Csaba. Az utánpótlás 2-es korcsoportban Bakos Zsófia második lett, míg Bakos Barnabás a 4. helyen végzett. A spanyolországi Banyoles látta vendégül az ifjúsági Európa-bajnokság mezőnyét. A selejtező-döntő rendszerű erőpróbán Filep Zóra a B-döntőbe tudta beverekedni magát és végül a 22. lett. Bartók Hanna ezúttal nem jutott túl a szuper sprint távú selejtezőn.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában