Hirdetés

2024.05.20. 08:00

A cél, hogy őrizzük meg a piaci pozíciónkat

Az orosz-ukrán háború árnyékában, és a globális gazdaság átalakulása közepette milyen kilátásokat, lehetőségeket lát a magyar gazdaság szereplői és saját cége számára? Válaszol Kenyeres Tamás, az Inno-Comp Kft. gazdasági vezetője.

PR cikk

Milyennek ítéli a vállalat helyzetét?

Társaságunk műszaki műanyag alapanyagot gyárt az autóipar, építőipar és a háztartási elektronika számára. A megrendelések kisebb mértékben visszaestek a korábbi évekhez viszonyítva. Az alapanyagár évközben folyamatosan csökkent, ez az eredményességünkre komoly hatással volt. A stratégia az volt 2023-ban, hogy a vevőinket meg kell tartani, még az eredményesség kárára is. Könnyebb visszaépíteni a piaci pozíciót, ha nem veszik el a vevői közvetlen kapcsolat. Ugyan ez volt a stratégia a humán erőforrás gazdálkodásban is, megtartani a munkatársakat. Az energiaár konszolidációja kisebb mértékben segített, hiszen a termelésünk energia intenzív tevékenység.

Milyen kilátásokat vár a 2024-es évre az Inno-Comp Kft. számára?

Egy mondattal összefoglalva az a cél, hogy őrizzük meg a piaci pozíciónkat és felkészülten várjuk a háború végét, a gazdaság normális működését. Az év első hónapjai pozitív változást mutatnak és kedvező piaci környezetet. A vevői rendelések növekednek, a gyártás volumene a 2022. évihez közelít. Az alapanyagárak elérték a mélypontot 2023-ban. Év elején az alapanyag jegyzés árában egy erőteljes „felpattanást” következett be. A stabil vagy növekvő árak a jövedelmező értékesítést biztosítják számunkra. Amit Kelet-Ukrajnában leromboltak, azt majd fel kell építeni és itt most elsősorban a lakásokra és épületekre gondolok. Ki milyen szerepet kap az újjáépítésben azt a háború kimenetele és a politikusok fogják eldönteni. Nekünk készen kell állnunk arra, hogy elegendő alapanyaggal tudjuk segíteni a gyors helyreállítást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában