Hirdetés

8 órája

Őszi kirándulás: 3 tipp, hogy felejthetetlen legyen!

A forró nyár után megérkezett az ősz, ami a túra- és kirándulószezont is elhozta. A városnézések és túrák legjobb időszaka ez, amikor lehet gyönyörködni a színpompás természetben, kellemes az idő, és újabbnál újabb programok lehetősége bukkan fel. De mitől lesz igazán emlékezetes egy őszi kirándulás? Cikkünkben adunk ehhez 3 tippet!

PR cikk

Forrás: pexels

1. tipp: Jól válaszd meg a helyszínt!

Vannak, akik inkább a városnézéseket részesítik előnyben, míg mások inkább a természetben töltenék az időt. Ha nem egyedül tervezed a kirándulást, akkor mindenképp érdemes olyan kompromisszumra jutni, ami mindkettőtök igényeit kielégíti. Számos olyan hely van Magyarországon, ahol mind a település, mind pedig a környező terület izgalmas kirándulóhelyeket rejt magában.

Forrás: pexels

Ilyen például a Dunakanyar is, ami páratlan panorámájával, erdei túraútvonalaival és csodálatos településeivel méltán nevezhető az ország ékszerdobozának. Ha több napos kirándulást tervezel, akkor a szálláshely felkutatása is extra munkát jelenthet, viszont a kényelmes, pihentető alvásért érdemes alaposan átgondolni a döntést.

A csoda szép Gödön található Hotel Golden Palace négycsillagos élményekkel és szolgáltatásokkal várja a vendégeket, ráadásul könnyen megközelíthető helyen van – ami szintén nem utolsó szempont. Innen pedig már nem is feltétlenül kell elhagyni a szállodát, hiszen tele leszel végtelen lehetőségekkel, például a a körülbelül 8 hektárnyi, ősfákkal borított parkban is megcsodálhatod a légkört, ahol a panorámát a Dunakanyar távolban elterülő dombjai adják.

2. tipp: Tedd teljessé az élményt extra programmal!

Akár a betondzsungelben róttad a köröket, akár a természetben, fontos, hogy kellő időt adj magadnak utána a relaxációra. A kirándulás felfrissíti a lelket, de a testet lefárasztja, így például jó ötlet egy szuper wellnesszel zárni a napot. A gödi hotelben lehetőséged van megmártózni a meleg jacuzziban, lazítani a szaunában, de egy frissítő masszázst is kipróbálhatsz.

Esetleg nem szereted a wellnesst? Az sem probléma, a hotel parkjában is megpihenhetsz és gyönyörködhetsz az ősfákban, illetve a park közepén található tóban. Az extra levezető programok segítik a feltöltődést, és hozzájárulnak az egész napos kirándulás méltó befejezéséhez.

3. tipp: Figyelj a megfelelő energiabevitelre!

Ha hosszabb túrára adod a fejed, mindenképp vigyél magaddal elegendő italt (lehetőleg vizet) és élelmiszert, hisz az erdő közepén nem fogsz éttermet találni, és könnyen lehet, hogy hosszú órákat kell kibírnod a gyaloglással. Azonban a kirándulás végén (vagy közben, ha városon keresztül vezet az út) érdemes beülni egy kávézóba, étterembe és megpihenni egy pohár kávé vagy limonádé mellett. A szendvics egész napra nem túl sok, ezért ha van rá lehetőség, válassz az italod mellé valami finom főtt ételt. A Hotel Golden Palace éttermében a'la carte étlapról választhatsz magadnak finom fogásokat, amelyek a magyar és nemzetközi konyha ízeit egyaránt tartalmazzák.

Ne hagyd ki az őszi színeket a naptáradból, tölts minél több időt a természetben és töltődj fel a hosszú téli napokra!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában