Hirdetés

6 órája

Az évszakok változása stresszes lehet, ezért íme néhány módszer, hogy egész évben stílusos és rendezett maradjon a háza

Ahogy változnak az évszakok, úgy változnak a szokásaink, rutinjának és igényeink is. A ruhatárunk lecseréléséről kezdve a lakberendezések kiigazításig, az évszakok változásával való lépéstartás stresszes feladat lehet. Néhány egyszerű tippel és trükkel azonban egész évben stílusos és szervezett maradhat a háza. Ebben a cikkben három olyan tippet tárgyalunk, amelyek segítségével könnyedén átvészelte az évszakok változását.

PR cikk

Forrás: vidaxl.hu

Rendezze át és szervezze rendszeresen, hogy ne legyen túlterhelt

A stílusos és rendezett otthon egész éves fenntartásának egyik kulcsa, hogy rendszeresen lomtalanítás és rendezzen, ahelyett, hogy mindent egy napra hagyna. Kezdje azzal, hogy végigmegy a ház minden szobájában, és megszabadul azoktól a tárgyaktól, amelyekre már nincs szüksége vagy amelyeket már nem használ, és tartsa meg ezt a szokást egész évben. Ha nincs rá szükséged, szabadulj meg tőle. Ez nemcsak helyet szabadít fel, hanem megkönnyíti a szükséges dolgok megtalálását és elérését is.

Fektessen be tárolási megoldások, például polcokba, kosarakba és tárolóedények, amelyek segítenek rendben tartani a holmiját. Egy kis aranyos kerti tároló láda stílusos és funkcionális kiegészítő lehet, amely helyet biztosít a takarók, párnák vagy más olyan tárgyak tárolására, amelyeket nem akarsz szem előtt tartani, de mégis könnyen hozzáférhetőek.

Váltogasd a dekorációt, hogy ne unatkozz

Egy másik tipp, hogy egész évben stílusos és rendezett maradjon a háza, ha az évszakok váltakozásával váltogatja a dekorációt. Megfelelhet az évszaknak, vagy egyszerűen csak lecserélheti valami másra, ami tetszik. Ez lehet olyan egyszerű, mint a díszpárnák, takarók és szőnyegek cseréje, hogy tükrözzék az egyes évszakok vagy választott témák színeit és textúráit. Ezenkívül fontolja meg olyan hangsúlyok hozzáadását, mint a gyertyák, vázák, vagy adjon a kerítés egy új festékréteget, hogy friss megjelenést kölcsönöz otthonának.

Az egyik évszakról a másikra való átmenetkor szánjon időt arra, hogy elpakolja azokat a tárgyakat, amelyeknek már nincs szezonjuk. Tárolja ezeket a tárgyakat egy raktárban, hogy biztonságban és rendben legyenek, amíg újra szükség van rájuk. Ez segít megelőzni a rendetlenséget, és megkönnyíti a tárgyak megtalálását és elérését, amikor a szezon változik, valamint mindent biztonságban és tisztán tart.

Készítsen szezonális ellenőrző listát a felkészüléshez

Ahhoz, hogy szervezett és a szezonális feladatokon felül maradjon, készítsen egy szezonális ellenőrző listát, amely segít emlékezni arra, hogy mit kell elvégezni minden évszakban, például takarításokat, bevásárlólistákat vagy javításokat. Ez magában foglalhat olyan feladatokat, mint a garázs kitakarítása, a légszűrők cseréje vagy a szezonális virágok ültetése a kertbe, hogy feldobja otthona hangulatát.

Bontja az ellenőrző listát havi vagy heti feladatokra, hogy könnyebben kezelhetővé és kevésbé nyomasztó tegye. Ha a szezonális feladatok előtt marad, egész évben stílusosan és rendezetten tarthatja otthonát anélkül, hogy stresszesnek vagy túlterheltnek érezné magát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában