Csaló

2 órája

Kifosztotta, majd vásárolt a bankkártyájával Mezőkövesden

A lopást követően a tolvaj az eltulajdonított bankkártyákkal Mezőkövesd belterületén különböző üzletekben összesen 12 alkalommal vásárolt.

Boon.hu

744970960

Fotó: Jacob Lund

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy szlovák állampolgárságú férfival szemben. A vád szerint a férfi 2024. július 27-én éjjel, a mezőkövesdi  vasútállomáson – kihasználva azt, hogy a sértett egy padon elaludt –  jogtalanul eltulajdonította egy férfi közvetlenül maga mellett elhelyezett tornazsákját a benne lévő értékekkel együtt. 

Az ellopott tornazsákjában egy pénztárca, egy irattartó, különböző kulcsok és 25 ezer forint készpénz mellett benne voltak a tulajdonos nevére kiállított bankkártyák és egyéb személyes okmányai is.  

A lopást követően a tolvaj az eltulajdonított bankkártyákkal Mezőkövesd belterületén különböző üzletekben összesen 12 alkalommal vásárolt.

Próbaidős börtön lehet 

Az eljárás során a nyomozó hatóság a vádlottól lefoglalta a sértett nevére kiállított irattartót, benne a lakcímkártyájával, személyi igazolványával és tb-kártyájával.

A vádlott által a sértettnek okozott kár összesen 75 269 forint volt, amelyből 899 forint – az irattartó lefoglalásával, majd a sértett részére történő kiadásával – megtérült, a meg nem térült kár 74 370 forint.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában