Siker

1 órája

Veszélyes műtéten van túl Dolly

Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolában nevelkedett Dollynak komoly gerincműtétje volt. A hétéves fekete labrador nagy beavatkozáson van túl, csontot vágtak, látszanak a hátán a varratok. Van remény arra, hogy Dolly teljesen felépül, és idővel visszaállhat a vakvezető munkába.

Boon.hu

A fotó illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Assist m4x1ight happiness

A két és fél órán át tartó műtétet másfél éves szenvedés előzte meg, ami egy gerinc becsípődéssel indult. Hosszas kezelések, gyógyszerek, injekciók sorozata következett, de nem használt Dollynak semmit, egyre rosszabbul lett. Komoly fájdalmai voltak, nem érezte jól a lábát, nem volt megfelelő a mozgása, nehéz volt neki a vezető munka - tudta meg a boon.hu.

Dolly
Dolly lábadozik a műtét után
Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Az alapítvány a röntgen mellett készíttetett számára MR vizsgálatot, amely megmutatta, hogy meg kell operálni, mert hosszútávon csak így tudják megszabadítani a szenvedéstől.

Jó döntés volt, hogy megműtötték Dollyt

A gazdája nagyon megijedt. De attól talán még jobban, hogy Dolly a gerincbetegség miatt kiesik mellőle, és nyugdíjazni kell. Jó döntés volt megműteni Dollyt, mert ha nyugdíjazni kell, akkor sem lesznek fájdalmai. Nagy az esélye, hogy visszatérjen, mert több alapítványi kutyát megoperáltak már ilyen betegséggel, és jó arányban felépültek. 

Dolly lábadozik, egyelőre csak pórázon sétálhat. Hat hétig nem vezethet. A gazdi nagyon hálás, hogy létrejöhetett a műtét. Nem kevés összegbe került, félmillió forint volt. Ha ezt most neki kellett volna kifizetni, a legnagyobb jóindulattal se tudta volna, és akkor nem sikerülhetett volna Dollyt megműteni. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában