Helyi közélet

2012.02.01. 12:16

Jegyzet: 50 százalék

<em>Van az a nagyon csúnya közmondás, ami rávilágít, hogy ha rosszra fordulnak a dolgok senki nem szeretne értelmi szerzőként feltűnni. Ezt nehéz kivitelezni - bár van rá próbálkozás - egyes törvény és rendeletjavaslatoknál, melyek esetében, ha napvilágra kerülésükkor tömeges ellenkezést váltanak ki sürgősen igyekszik a homályba a zseniális ötletgazda.</em> <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>

Van az a nagyon csúnya közmondás, ami rávilágít, hogy ha rosszra fordulnak a dolgok senki nem szeretne értelmi szerzőként feltűnni. Ezt nehéz kivitelezni - bár van rá próbálkozás - egyes törvény és rendeletjavaslatoknál, melyek esetében, ha napvilágra kerülésükkor tömeges ellenkezést váltanak ki sürgősen igyekszik a homályba a zseniális ötletgazda. Pap Gyula jegyzete

Az útdíjas ötletnél, mely - gondolhatták - csak egy picivel durvább mint a dugódíj, sokat elárul, hogy már az előzetes számítások sem voltak optimisták. Ötven sőt az alatti százalékot prognosztizáltak a szabálykövetők számát illetően és az sem bizonyult lelkiismereti korlátnak, hogy ugyancsak eltérhet az egyes úthasználók részvétele a „szolgáltatásban”. Csak a kifejezetten álnokok gondolhatnak arra, hogy „tesztelték” az ingerküszöböt: ha kicsit leng ki a fújjolás-mérő, indulhat a verkli. Azt meg kizárólag a megrögzött gonoszok feltételezik, hogy az is benne van ilyenkor a kalapban, hogy az élelmesebbje úgyis elblicceli.

De mi van azzal a szerencsétlen - érthetően a legjobban ágáló - 50 százalékkal, aki minden egyes alkalommal a fizetős kategóriába tartozik?

- Pap Gyula - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában