Anno

3 órája

Ekkor adták át a Herman Ottó szabadidőparkot

Megtaláltuk: éppen 40 éve adták át a szabadidőparkot a Bükk kapujában, 1984-ben számolt be az átadóünnepségről, azaz annak tervéről az Észak.

Ilyen volt a lebontás előtt a Herman Ottó emlékpark bejárata

Egyetlen esztendő alatt épült fel Miskolcon a Herman Ottó szabadidőpark, írta 1984. október 19-én, azaz 40 évvel ezelőtt az Észak-Magyarország.  A tervezés 1983 végén kezdődött meg, és az ünnepélyes átadást december 3-ra tervezték. A cikkhez mellékelt képen látható volt, hogy az ácsolt faragott faszerkezet a bejárati épület tetőszerkezetét tartotta, a háttérben pedig az úgynevezett lelátó épületet kapták lencsevégre. 

 

Mint írták, a park, a „létesítmény" építésénél középiskolás diákok, katonák, bányászok, vízügyi építők, kisiparosok vállaltak társadalmi munkát. 

Aztán sajnos a szabadidőpark később csúnya véget ért, leégett, és sokáig üresen állt. 2023 decemberében adták át a helyén épült Bükk keleti kapuja – a Szeleta Park Látogatóközpontot.

Egy mamut fogadja a látogatókat az új létesítmény előtt

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában