boon.hu video

2024.07.26. 14:00

Tovább bővül a kerékpárút Mezőkövesden

Környezettudatos módon bővül a mezőkövesdi bicikliút, ami kilométerről kilométerre közelebb kerül a Tisza-tóhoz. A beruházás nemcsak a turizmus miatt fontos a térségben élők számára, hanem a volt laktanya területén kialakított ipari parkhoz is könnyen eljuthatnak majd a leendő munkavállalók.

Gárdonyi Edina

Tállai András miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő a tájékoztatón

Fotó: Vajda János

A projektet Európai Uniós pályázat keretein belül valósítják meg. A beruházás részleteit dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere ismertette. Elmondta, hogy Mezőkövesd és Mezőcsát konzorciumban nyújtotta be a pályázatot, melynek megvalósítására közel négyszáz millió forint támogatási összeget nyertek el. A pályázati összegből Mezőcsáton egy buszvárót fognak korszerűsíteni. Az összeg jelentős részét Mezőkövesd egy közel öt kilométer hosszú bicikliút építésére fordíthatja. 

A legmodernebb, fenntartató megoldások

A kerékpársáv a mezőkövesdi Mátyás király úttól egészen a régi laktanya helyén épült ipari park bejáratáig biztosítja a biztonságos közlekedést a kerékpárosok számára a jövőben. A polgármester kiemelte, hogy fenntartható megoldásokban gondolkodtak, így például napelemmel működő okos lámpák lesznek a kerékpársáv mentén, amelyek az arra haladó kerékpárosokat érzékelve fognak világítani.

A cél eljutni a Tisza-tóig

Mezőkövesd újabb öt kilométerrel közelebb kerül ahhoz, hogy kerékpáron el lehessen jutni a Tisza-tóhoz. Az, hogy kilométereken belül az egri és a miskolci régió is el fogja érni kerékpárúton a Tisza-tavat, országos jelentőségű fejlesztés 

– zárta szavait a polgármester.

Turisztikai és gazdaságfejlesztési célokat egyaránt szolgál a beruházás

Tállai András miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, milyen fontos, hogy a térségnek újra sikerült egy komoly összeget elnyernie. Hozzátette, hogy a Bükkzsérc-Mezőkövesd kerékpárút meghosszabbítása egyrészt turisztikai, másrészt gazdaságfejlesztési célokat is szolgál. 

A szentistvániak legalább már az út felén biztonságosan közelíthetik meg Mezőkövesdet kerékpárral. Ha a volt laktanya területén épült ipari parkban beindul az élet, biztonságban tudják majd megközelíteni a leendő munkavállalók

 – emelte ki a miniszterhelyettes. A jövőt előrevetítve a polgármester szavait megerősítve beszélt arról, hogy turisztikailag fontos cél, hogy ez a kerékpárút tovább bővüljön majd Szentistvánon keresztül egészen a Tisza-tóig. 


Kiemelte, hogy Mezőkövesden átgondolt, komplex fejlesztés történik minden területen és ezt ezt az irányvonalat folytatni kell.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában