boon.hu video

2024.08.27. 20:00

Aggódnak az autósok az iskolakezdés miatt Miskolcon – fotókkal, videóval

Az Uitz Béla utcában egy közműmunkálat miatt jelentős torlódás alakult ki, az autósok pedig dühösek.

Boon.hu

Fennakadások lehetnek iskolakezdésre

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Fokozódik az autósok aggodalma a városban az Uitz Béla utcában zajló közműmunkálatok miatt. A négysávos útszakaszon több napja útlezárás nehezíti a közlekedést egy csőtörés javítása miatt. A közelgő iskolakezdés csak tovább fokozza a helyiek nyugtalanságát, hiszen a forgalom várhatóan jelentősen megnő szeptember első napjaiban. Információnk szerint a lezárást legkésőbb az iskolakezdésre feloldhatják. Az autósok azonban továbbra is bizonytalanok, hiszen a csőtörések kijavítása során előfordulhatnak váratlan problémák, amelyek elhúzhatják a munkálatokat.

Aggódó autósok 

Most, hogy jön az iskola, egyre többen fogják használni ezt az útszakaszt. Reggelente így is hatalmas a forgalom, nem tudom, mi lesz, ha nem fejezik be időben a munkát

 – mondta egy helyi lakos, aki rendszeresen használja az érintett útszakaszt. Az érintett szülők és diákok is aggódnak, hogy a torlódások miatt nehéz lesz időben beérni az iskolákba. Az út teljes körű helyreállításához azonban további idő szükséges, hiszen az aszfaltozás és az egyéb helyreállítási munkálatok csak a csőtörés javítása után kezdődhetnek el. Miskolcon tehát feszült figyelemmel várják az autósok és a helyi lakosok, hogy időben befejeződnek-e a munkálatok. A helyzet normalizálódása mindenki számára megnyugvást hozna, hiszen az Uitz Béla utca a város egyik fontos közlekedési ütőere, amelynek akadálymentes működése kulcsfontosságú a mindennapi közlekedés zavartalanságához.

Elöregedett vízhálózat 

Korábban portálunknak a MIVÍZ Kft. azt nyilatkozta a gyakori csőtörések kapcsán, hogy a városi vízellátó rendszer több, időben jól elhatárolható lépcsőben alakult ki, emiatt a közüzemi vízhálózat mind kor, mind csőanyag szempontjából eléggé heterogén. A különböző időszakokban épült hálózati szakaszok egymástól eltérő anyagválasztással, építéskori technológiai fegyelemmel és kötéstechnikával épültek meg. A mintegy 655 kilométer hosszú Miskolc városi ivóvízhálózat jelentős része mára már rekonstrukcióra érett 

Rekonstrukcióra érett 

Az ivóvízhálózat rekonstrukciójára többféle technológia is létezik, amelyek kiválasztása függ a terület beépítési sűrűségétől, a közúti forgalom nagyságától, a keresztező közművektől, a meglévő ivóvízhálózat anyagától és vonalvezetésétől. A Mivíz Kft. alkalmaz nyílt árkos (azaz munkaárok ásásával járó), csőcserés, csőbélelést szorosan illeszkedő bélelőcsővel és a régi cső szétroppantásával járó, csőbehúzásos rekonstrukciót is. Miskolcon a nagy meleg miatt az egyre szárazabb, repedező talajban fellépő húzó és nyíró erőhatások, talajmozgások hatására főleg a rideg, azbesztcement anyagú vezetékeken jelentkeznek csőtörések – tették hozzá a Miskolci Vízmű Kft.-nél.

További videós tartalmainkért keresse fel youtube csatornánkat itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában