Nyomoznak

2024.08.08. 13:09

Nem tudni még, hogy mikor kerültek az emberi csontok a miskolci ház padlására

Dolgoznak a szakértők az ügyön, egy biztos, nem a közelmúltban kerültek oda.

Emberi csontok egy dobozban (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Fotó: Alexandre.ROSA

Vett egy családi házat, ahol emberi csontokat talált a padláson egy miskolci férfi, írtuk szerdán. Mint kiderült, az adásvétel után fél évvel járt a padláson az új tulajdonos, és pakolás közben, egy tárolódobozban talált a csontokra. Megírtuk azt is, hogy a Borsod-Abaúj-Zempléni Vármegyei Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja az eset körülményeit. 

A történtek kapcsán érdeklődtünk a rendőrségen, hogy mit állapítottak meg, mióta lehettek a padláson az emberi maradványok. 

Fehérek voltak

Janasóczki Attila rendőr alezredes, szóvivő portálunknak elmondta, elsődleges adatok szerint emberi csontokról van szó, de orvosszakértő is vizsgálja majd az elkövetkező napokban, hogy igaz-e a feltételezés. Egy biztos, nem a közelmúltban kerültek oda, mert már fehérek voltak, azaz nem volt rajtuk semmilyen maradvány. 

A szakértő meg tudja majd mondani, hogy nagyjából mennyi ideje voltak a padláson, hogy férfi vagy nő volt, és mennyi idős lehetett, amikor elhunyt 

– magyarázta a szóvivő. Kérdeztük, kiderülhet-e akár az is, hogy nem egyetlen áldozaté a sok csont, a szóvivő szerint akár az is. Nem komplett csontvázat találtak ugyanis, hanem néhány darabról van szó. 
A szakértőtől szerzett adatok alapján tovább tudnak majd haladni a nyomozásban, kiderülhet, hogy mikor kerülhettek a csontok a padlásra, és az is, hogy az előző tulajdonosok közül kinek az idejéből maradhattak ott a csontok. Még az is lehet, hogy a megelőző tulajdonos sem tudott róla semmit.
 

Kérdeztük azt is, hogy mennyire egyedi az eset, volt-e ilyen vagy hasonló történet vármegyénkben az elmúlt időkben.

Janasóczki Attilától megtudjuk, gyakran fordul elő ilyesmi. A police.hu oldalán gyakran teszik közzé, hogy ismeretlen holttestet vagy csontokat találtak, ilyenkor közigazgatási eljárást indítanak, ezeknek a száma jelentős. Olyan is sokszor történik, hogy kertásás vagy mezőgazdasági munkák során találnak emberi csontokat, padláson azért ritkábban fordul elő ilyesmi.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában