Különleges találmány

2024.08.09. 18:00

A Győri kapu egyik paneljában készült a miskolci sörtea

A sörtea az energiaital egészséges alternatívája, és két informatikai szakember hozta létre.

Édes Richárd

Miskolci fiatalok – Turcsány Ádám és Gályász Bence – kísérletezték ki egy panel negyedik emeleti konyháján a frissítőt

Fotó: olvasó

A 30 éves Turcsány Ádám és a 32 éves Gályász Bence Miskolcon alkottak meg egy különleges üdítőt, amely egy platformra hozza a tea természetes koffeintartalmát a kraft sörök különleges ízvilágával. 

Egy sörözésen merült fel az üdítőital ötlete

Turcsány Ádám elmondása szerint barátjával, Gályász Bencével szeret eljárni bulizni, sörözgetni: „Ilyenkor beindul az ember agytevékenysége, és igyekszünk világmegváltó gondolatokkal szórakoztatni egymást. Egy alkalommal élénken foglalkoztatni kezdett minket egy kraft sör gondolata, ám addig osztottunk-szoroztunk, míg megértettük, hogy ebből nem jönnénk ki jól anyagilag.”

Itt jutott eszükbe egy érdekes gondolat: mi az az ital, amit egy bulin el lehet kortyolgatni alkoholtartalom nélkül, és esetleg még a másnaposságra is jó. Így született a HopTea ötlete, főszerepben a két alappillérrel, a komlóval és a teával. Az italban „átmentették” az eredeti felvetésből a kézműves sörökre jellemző különleges gyümölcsös és fűszeres ízt, ezt jelenítették meg egy teljesen újszerű üdítőben. 

Ádám első söre felrobbant

A történet pikantériája, hogy 

a miskolci Győri kapuban, egy panel negyedik emeletén vágtak neki az ital elkészítésének. 

Turcsány Ádám korábban már készített otthon néhány házi sört, több-kevesebb sikerrel. A második söre nemes egyszerűséggel a levegőbe repült a nagy meleg miatt. A sörei azonban egyre jobban sikerültek, és eddigi „főműve” a sörtea lett. 

Turcsány Ádám és Gályász Bence bőszen nekiláttak a tesztelgetésnek. Apránként rájöttek, hogy a fekete teás változat megfelel egy erős kávé koffeintartalmának, és egészséges választási lehetőség lehet az energiaitallal szemben.

Glutén- és laktózmentes

Italuk egyébként egy teljesen alkoholmentes üdítő. Nincs benne glutén és laktóz, emellett hozzáadott cukrot sem tartalmaz (a fekete teás változatban van egy minimális mennyiségű édesítőszer). Ráadásul a italuk nulla kalóriás, így a diétákba is beilleszthető. 

A tervek szerint az italnak lesz egy fekete teás változata yuzuval, azaz japán citrommal és kaffir lime leveles ízzel, ami kiemelt szerepet játszik a thai és ázsiai konyhában. A másik, a zöld teás citromos és gyömbéres ízekből tevődik össze.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában