boon.hu video

2024.08.06. 14:30

A vadasparkban jártak a könyvtár szervezte tábor diákjai (fotókkal, videóval)

Komposztálás és újrahasznosítás a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár szervezte tábor témája, de belefért az is, hogy tegnap a Miskolci Állatkertbe látogassanak.

Kubik Ákos

Jól érezték magukat a diákok a Miskolci Állatkertben

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Zöld pályázatot nyert a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár, így a napközis táborban élvezhetik a nyarat a diákok. Az önfenntartás és a környezettudatosság van a néhány nap fókuszában. Kedden a vadasparkba, azaz a Miskolci Állatkertbe látogatott a csapat, hogy az állatvilágról tanuljanak, az izgalmas délelőttre portálunk is ellátogatott. A fiatalok megnézték az oroszlánokat, teknősöket és mindenféle érdekes és aranyos állatot.

Miről is szól ez a tábor?

„A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) programhoz pályáztunk, hogy napközis tábort szervezzünk. Konyhanyelven egy zöld pályázatot sikerült megnyernünk. A központjában a komposztálás, újrahasznosítás, vadasparki kirándulás, tudatos gondolatok átadása a természetről”- mondta Miklós Katalin, a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár Gyermekkönyvtár részlegének vezetője, aki a tábort is vezeti.  A szemléletformálás mellett játszanak is a diákok, mint ez alkalommal az állatkertben, ahol a játék mellett az állatok viselkedését is tanulmányozhatták. 

 

A környezettudatosság fontossága

„Alsó tagozatos gyerekek vesznek részt ebben a táborban, úgy vettem észre, hogy érdeklődve figyelik az elhangzottakat, foglalkoztatja őket a természetvédelem és újrahasznosítás témaköre. Emellett tanulás közben jól szórakoznak, plusz a szülők válláról is leveszünk a terhet, mivel jó helyen van a gyerek a szünidő idején”- jegyezte meg Miklós Katalin.

Élményekkel teli

A gyerekek élvezik a tábort, aminek Kovács Enikő Anna hangot is adott: 

Nagyon szeretek itt lenni, nagyon érdekes. A kedvencem a mai napon a kígyók, jó volt nézegetni őket

-mondta portálunknak a kisdiák.
 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában