boon.hu video

2024.09.15. 14:54

Nem kegyelmeztek az égiek, elmaradt a diósgyőri Mária-búcsú körmenete (képek, videó)

Szeptember 15-én tartották a hagyományos diósgyőri Mária-búcsút, melynek a Diósgyőri Római Katolikus Plébániatemplom ad otthont.

Gárdonyi Edina

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Kürtőskalács, vattacukor, édesség és egy ékszeres stand, ahol rózsafüzér is kapható. Mindössze négy árus jelentette a vásári forgatagot a búcsúban.

Elmaradt a körmenet

A szentmise kezdetekor a szakadó eső ellenére megtelt a templom, be sem fért mindenki. Sokan a templom bejárata előtt, esernyő alól hallgatták Mándy Zoltánt, aranymisés pápai prelátust, főesperest, aki az ünnepi szentmisét celebrálta. A bizonytalan időjárás miatt a szentmise után tervezett körmenet elmaradt.

 

Volt, aki nosztalgiázni érkezett

Régen hatalmas búcsúk voltak vidámparkkal és óriási vásári forgataggal 

– nosztalgiázott Forgó Mária, aki a templom szomszédságában élt tizennyolc éves koráig. Sajnálta, hogy az időjárás elmosta az idei búcsút.

Áthelyezték a programokat

Az esős idő miatt a délutáni programokat áthelyezték az Ady Endre Művelődési Házba. Itt diósgyőri óvodák, iskolák gyermekeinek műsorát követően fellép a Szinvavölgyi néptáncműhely utánpótlás csoportja, a KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes, a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány (ZENITA) énekesei és Miskolc Német Nemzetiségi Önkormányzatának Énekkara. A kulturális programot a Számadó zenekar táncházzal egybekötött műsora zárja. A búcsú 18 órától a templomban, szentmisével zárul.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában