boon.hu video

2024.09.01. 10:00

Életet leheltek a gyárba: 20 éves a Factory Aréna - fotók, videó

Az egykori Lenin Kohászati Művek, későbbi Diósgyőri Acélművek területén található Factory Aréna fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte szombaton.

Gárdonyi Edina

Fotó: Tóth Levente

A 2004-ben megnyílt extrémsport központ, amely a majdnem ötezer négyzetméteres régi gyárcsarnokban kapott helyet, mára az extrém sportok szerelmeseinek fellegvárává vált. A különleges programok miatt minden korosztály megfordult a születésnapon, sokan először jártak itt.

Factory Aréna
Fotó: Gárdonyi Edina

Pumpapályától a break táncig

A rendezvényen lenyűgöző extrémsport bemutatókkal kápráztatták el a látogatókat. Tárlatvezetést tartottak, ahol a falmászástól a pumpapályán át, az egykerekes bemutatóig az Aréna minden lehetőségét megismerhették az érdeklődők. A break táncosok is lenyűgözték a látogatókat. 

Kuriózum a pincében

A résztvevők kaptak egy szeletet az ünnepi tortából is. Az esemény egyik különlegessége volt, hogy a látogatók a pincében a Miskolci Nemzeti Színház exkluzív, földalatti előadással készült. Ezen az autentikus helyszínen, az egykori gyár pincéjében mutatták be a Vasgyári eklógákat. 

Nosztalgikus emlékek

Az előadásnak köszönhetően sok olyan látogató érkezett a Factoryba, akik sosem jártak itt az elmúlt húsz évben. Közülük néhányan nosztalgiával emlékeztek vissza a gyár történetére, és örömmel nyugtázták, hogy az egykori ipari területet nem rombolták le, hanem új funkcióval látták el. 

Olyan jó, hogy nem lerombolták, hanem hasznosították

 – hangzott el egy 60 év körüli baráti társaságtól, akik ugyan az előadásra érkeztek, de ámulva nézték a bemutatókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában