Nekrológ

4 órája

Búcsúznak dr. Szilágyiné Baán Annától

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége, munkaszervezete, vállalkozói közössége mély megrendüléssel fogadta a szomorú hírt: dr. Szilágyiné Baán Anna, a kamara korábbi titkára 2024. október 7-én, életének 75. évében elhunyt.

Fotó: MW

Dr. Szilágyiné Baán Anna 1998-tól 2011 végéig látta el a BOKIK titkári feladatait, majd elnöki tanácsadóként segítette a köztestület gazdaság- és területfejlesztési munkáját.

Dr. Szilágyiné Baán Anna

Miskolcon született, iskoláit is itt végezte. Édesapjához és testvéreihez hasonlóan kohómérnöki diplomát szerzett, majd gazdaságmérnöki tanulmányokat folytatott. Húsz évig tervezőként, fejlesztőként dolgozott a diósgyőri kohászatban, a Kombinált Acélmű létrehozásában az első tervtanulmánytól kezdve a generáltervezésig részt vett. 
1993-ban került a kamarához, és már az alapítástól bekapcsolódott annak közjogi felépítésébe, a szolgáltatások kialakításába, a nemzetközi kapcsolatok bővítésébe.

Szívügye volt a kamara miskolci és vármegyei történetének kutatása. Büszke volt arra, hogy munkájával hozzájárult a korabeli kamara történetét és dr. Szentpáli István kamarai titkár, miskolci polgármester életét, tevékenységét bemutató könyvek megjelentetéséhez, a kamara hagyományainak ápolásához.

A BOKIK érdekében végzett értékteremtő munkájáért 2007-ben Miniszteri Dicséretet kapott, Miskolc városa pedig 2012-ben Pro Urbe Díjjal ismerte el a város és a régió gazdasági folyamatainak segítése terén végzett sikeres munkáját.

Személyében egy sokoldalú, kiváló szakembert, a kamara legújabb kori történetének meghatározó alakját veszítettük el.

Temetése 2024. október 25-én, pénteken 11 órától lesz a Miskolc-Perecesi Szent Borbála temetőben.

Vállalkozói közösségünk tisztelettel megőrzi emlékét.


A BOKIK elnöksége, munkaszervezete

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában