boon.hu video

2024.09.14. 13:43

Nagycsaládosok töltötték meg a Szeleta Parkot szombaton (fotókkal, videóval)

Szeptember 14-én a borongós időjárás ellenére rengetegen látogattak el az ország minden részéről a Szeleta Park Látogatóközpontba, ahol a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) rendezte meg hagyományos őszi találkozóját.

Gárdonyi Edina

Nagycsaládosok a Szeleta parkban

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Az esemény helyi szervezője a Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete volt, akik az országos szervezettel együtt változatos és színes programokkal készültek a családok számára.

Gazdag programkínálat

A rendezvény már a reggeli órákban elkezdődött táncos és interaktív mozgásprogramokkal, amelyeket a Szinvavölgyi Néptáncműhely előadása követett. Délután óriásbábok, a népszerű Kiss Kata Zenekar, valamint a Kalamajka Bábszínház előadása várták a látogatókat. A napot a Kárpátaljai Népdalkör produkciója zárta. A találkozón fellépett továbbá a Gyöngyösi Bányász zenekar, az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola növendékei, illetve a
Hórvölgye Alapfokú Művészeti Iskola zenekara, a Hórvölgye Brass & Drummers zenekarral, Juhász András karnagy vezényletével.

Madaraktól a tűzoltókig

A gyermekek számára különféle kézműves foglalkozásokkal kedveskedtek. A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület mézeskalács készítést, bőrművességet, gyöngyfűzést, textiljáték készítést, csuhézást és nemezelést szervezett. A Látogatóközpont pedig környezeti-nevelési foglalkozásokat tartott, amelyen a gyerekek játékos formában tanulhattak a természetvédelem fontosságáról. A színes programok között madárshow, kutyás bemutató és tűzoltósági bemutató is szerepelt.

Miskolci élményeket gyűjtöttek

A rendezvény nem csak a Szeleta Parkban kínált élményeket. A környékbeli látnivalók, mint az Anna- és Szent István barlang, valamint a Lillafüredi kisvasút kedvezményes jegyárakkal várták a családokat. A Miskolci Állatkertet pedig a rendezvény karszalagjával ingyenesen látogathatták meg a résztvevők, így a nap folyamán mindenki megtalálhatta a számára legkedvesebb programot.

További videós tartalmainkért keresse fel YouTube csatornánkat itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában