Eredményt hirdettek

3 órája

Ezeket az ötleteket támogatják közösségi összefogásból

A Miskolcért Közösségi Alapítvány pénteken ünnepelte működésének első évfordulóját. A közösségi összefogás új dimenziókat nyitott az adományozás és az együttműködés területén Miskolcon.

Boon.hu

Az együttműködésre koccintanak

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A Miskolcért Közösségi Alapítvány célja, hogy összefogja a helyi közösségeket és támogassa azokat az ötleteket, amelyek szebbé és élhetőbbé teszik a várost. Az alapítvány kurátorai hisznek abban, hogy a szilárd közösségek boldogabbá teszik a világot, ezért elkötelezettek a helyi csoportok és kezdeményezések támogatása mellett. Közösségi összefogás segítségével lehetőségeket teremtenek, valamint összekapcsolják a civil szervezeteket.

közösségi összefogás
Egyéves születésnapját ünnepli immár a közösségi összefogás  Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Működik a közösségi összefogás

Az alapítvány adománygyűjtő és támogató szervezet, amely a városi közösségek elképzeléseit, ötleteit pénzügyileg és szakmailag is segíti. Elsősorban más civileket támogatnak, nem pedig saját programokat valósítanak meg. A szervezet elérkezett első mérföldkövéhez, lehetőséget teremtett az első közösségi kezdeményezések elindulására. A Belvárosi Alapnak köszönhetően három civil szervezetet támogatnak. Pénteken az Avasi Közösségi Kávézóban aláírták a támogatási szerződéseket az első kiválasztott pályázók.

A lehetőségek találkoztak az igényekkel

A Belvárosi Alapba két adománygyűjtő kampány során másfél millió forint gyűlt össze április végéig, ami jól mutatja, hogy a miskolciak készek cselekedni és anyagilag hozzájárulni közös ügyeikhez. Ezt az összeget helyi civil szervezetek és informális csoportok pályázhatták meg, és a lehetőségek találkoztak az igényekkel: összesen hét pályázat érkezett be.

Kulturális és városszépítő program is a nyertes pályázatok között

A nyertes projektek között megtalálható a Lelkes Kötők Műhely, amely vidám színeivel és megújuló, hangulatos belvárosi kapualjakkal járul hozzá Miskolc szépítéséhez. A Cirmi és a Kinodomino csapata pedig kulturális, interaktív programokat szervez a helyi közösség számára. A projekteket 2025. május 31-ig kell megvalósítaniuk.
Az Alapítvány újabb adománygyűjtése az Avasi Alap, amely a történelmi Avas megújítását célozza. Emellett egy új programot is indítanak, amely a miskolci fiatalok identitásának erősítését tűzte ki célul.

A kuratórium döntése alapján az alábbi pályázatok nyertek támogatást:

Civil Rádió Miskolc Alapítvány

Pályázat címe: "Macskamentál" Művészet, Közösség, Mentális egészség

Kinodomino Kulturális és Tudományos Egyesület

Pályázat címe: Dominoday

LKM - Lelkes kötők műhelye

Pályázat címe: Fonalgerilla hadművelet Miskolc belvárosában

Széchenyi 85-89 kapualjért informális csoport

Pályázat címe: Széchenyi 85-89 kapualj felújítása

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában