boon.hu video

2 órája

Segíthet kitalálni, hogy milyen legyen a közlekedés húsz év múlva Miskolcon

Párbeszédet kezdeményeztek a közlekedés jövőbeli lehetőségeiről. A Dialóg Egyesület és a K-Monitor Egyesület a miskolci közlekedés jövőjéről online teszt segítségével várja a véleménseket.

Borbély Gergely

A miskolci közlekedés jövője lesz ma a téma

Fotó: boon

Párbeszédre invitálja az érdeklődőket a Dialóg Egyesület és a K-Monitor Egyesület, akit érdekel a miskolci közlekedés jövője, azt ma délutánra várják a Miskolci Egyetemre. 

miskolci közlekedés
A miskolci közlekedés témakörének fontos eleme az autóbusz és villamos közlekedés
Fotó: BOON

Egy online teszt kitöltésére buzdít a Dialóg Egyesület és a K-Monitor Egyesület. Témája a miskolci közlekedés jövője. Magának a tesztnek a célja az, hogy hat kategóriába sorolja kitöltőit, az alapján, hogy melyik 2040-es tervezetverzió áll hozzájuk a legközelebb. Az egyesületek szeretnék kideríteni, milyen jövőben gondolkoznak a településen élők és nap mint nap ott közlekedők. Segít átgondolni, hogy milyen legyen az a város, ami a mostani egyéni választásaink, olykor kényelmi, olykor tudatos alapon kialakított szokásaik szerint fejlődik.

Miskolci közlekedés: töltsük ki a tesztet!

A tesztet a miskolciak próbálhatják ki először, melynek során harminchárom állítást olvashatunk, melyekre három választási lehetőség közül kell voksolunk: egyetértek, nem értek egyet, nem tudom / nem érdekel. Olyan állításokat olvashatunk ezek között, mint például: 

2040-ben az emberek rugalmasabb munkaórákban vagy otthonról dolgoznak majd, és leggyakrabban digitálisan fognak értekezni egymással”, vagy „A klímaváltozás hatásaira készülve csökkenteni kell a burkolt felületek arányát és bővíteni a zöldfelületeket akár a jelenleg parkolóként használt terek rovására is.

Interaktív fórum: ma délután

A végén a kitöltőket egy interaktív diskurzusra invitálták a Dialóg Egyesület szervezésében, annak reményében, hogy a városban élők egymást meghallgatva alakíthatják ki a mindenki számára élhető irányt.

 Az említett beszélgetés ma délután 5 órától lesz a Miskolci Egyetemen, E/7 (az UniHotel és az egyetemi menza közötti 8 emeletes épület) 814-es teremben.

 

Eszköz, hogy élhetőbb legyen

A kezdeményezés második része tehát az említett interaktív fórum, egy közösségi beszélgetés, aminek a célja az, hogy minél több, minél különbözőbb közlekedési háttérrel rendelkező személyt ültessen egy asztalhoz egy közös beszélgetés keretében. Kapcsolódási pontot találhatnak egymással az ötletelés során tehát, ez pedig egy eszköz lehet egy élhetőbb hely kialakítására a közlekedés terén.

További videós tartalmaink itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában