Figyelem!

3 órája

Az óraátállítás miatt módosul néhány MVK-s járat indulási időpontja

Október 27-én, vasárnap hajnalban kezdődik a téli időszámítás, amely a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. néhány járatának indulási időpontjait is érinti. Mutatjuk, hogy mely járatokat érint az óraátállítás.

Boon.hu

Másképp járnak

Az óraátállítás hivatalosan vasárnap hajnali 3:00-kor történik, ekkor kell visszaállítani az órákat 2:00-ra. Az MVK közleménye szerint az autóbuszok október 26-án üzemzárásig a nyári időszámítás szerint közlekednek, október 27-én üzemkezdettől viszont már a téli időszámítás szerint indulnak.

óraátállítás, mvk
Az óraátállítás az MVK néhány járatát is érinti.
Fotó: ALPA PROD / Forrás:  Shutterstock

Az óraátállítás az éjszakai vonatokhoz igazodó buszjáratokat érinti

A változások főként az éjszakai, a vasúti közlekedéshez igazított járatokra vonatkoznak. A Budapestről szombaton 22:00-kor induló, és Miskolcra vasárnap hajnali 01:19-kor érkező utolsó vonathoz csatlakozó, a Tiszai pályaudvar végállomásról vasárnap 01:27-kor induló 1VP-s buszjárat, valamint a Szondi György utca végállomásról 01:25-kor induló 935-ös járat még a nyári időszámítás szerint közlekedik.
A Miskolcról Budapestre induló első vonat viszont már a téli időszámítás szerint, vasárnap 02:39-kor indul, a vágányzár miatt vonatpótló autóbusszal Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomásig. Ehhez igazodva a Felső-Majláth végállomásról 01:55-kor induló 901-es, valamint az Avas kilátó végállomásról 02:00-kor induló 935-ös járat szintén a téli időszámítás szerint közlekedik.

Hasznos tippek az utasoknak

Az óraátállítás idején utazóknak érdemes figyelniük a változásokat, hogy a hajnali órákban pontosan érkezzenek meg a vonatokhoz csatlakozó buszokhoz. Az MVK Zrt. kéri az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a menetrendekről, különös tekintettel az éjszakai járatokra, hiszen a pontos csatlakozások betartása érdekében a buszok egy része a nyári, míg más része már a téli időszámítás szerint közlekedik.
A változások követése érdekében javasolt az MVK weboldalán vagy mobilalkalmazásában ellenőrizni az indulási időpontokat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában