Rali

2 órája

Újra együtt a csapat

A borsodi páros szeretné megnehezíteni az élmezőny dolgát az idei Zemplén Rallyn. Régen volt a győri futam, ezért Bodolai László és Deák Attila nagyon várja már, hogy elrajtoljon a szezonzáró verseny.

Bodolai Lászó és Deák Attila eredményes hétvégével zárná le a szezont Fotó: ME.

Az őszi időben varázslatos Zemplénben mindig élmény ralizni, még akkor is, ha a múltban a párost bőven érték negatív események. Ezt azonban már maguk mögött hagyták, most arra koncentrálnak, hogy az előttünk álló hétvégén a lehető legtöbbet hozzák ki magukból. Ehhez minden adott: felkészülten várják a gyorsasági szakaszokat, a technika rendben van, a csapat pedig ismét együtt. Számukra most ez a legfontosabb.

Bodolai László
Bodolai László és Deák Attila eredményes hétvégével zárná le a szezont

Tudásból másodpercek  

- Boldogok vagyunk, hogy Hadik Andrisékkal ismét együtt mehetünk, közösen versenyezhetünk a hétvégén - fogalmazott a Zemplén Rallyval kapcsolatban Bodolai László. - Nekem hatalmas megtiszteltetés és óriási előny, hogy egy négyszeres magyar bajnokkal beszélhetem meg a pályákkal és az autóval kapcsolatos dolgokat. Tapasztalatot cserélünk, közösen finomítjuk itinert, adott esetben a beállításokat. Számunkra ez nagyon hiányzott akkor, amikor külön rendezvényen voltunk érdekeltek. Most ismét együtt ralizunk, a kapott tudást pedig egyértelműen igyekszem értékes másodpercekre váltani.


A kettős számára vegyesen alakult a 2024-es bajnoki esztendő. Az eddigi futamokon 20,5 pontot gyűjtöttek, az értékes helyezésekért így nem lehetnek harcban a Zemplén Rallyn. Ettől függetlenül izgatottan várják a rajtot, mert szeretnének a bajnokesélyesek dolgát megnehezíteni.

Örömautózás

 - Sportemberként egyértelműen az a célunk, hogy a lehető legjobban szerepeljünk - folytatta Bodolai László. - Nincs teher rajtunk, az év utolsó versenye számunkra egyértelműen az örömautózás kategóriába tartozik. Talán a saras felhordásokat megússzuk, mert úgy tűnik, hogy száraz, napos időben fogunk autózni. Ettől függetlenül számos olyan hely van ezen a futamon, ahol nagyon oda kell figyelni. A Máddal többször meggyűlt már a bajunk, a többi pályával kapcsolatban azonban nincsenek előítéleteink. Többször bebizonyítottuk már, hogy koncentrált versenyzéssel képesek vagyunk a legjobbak között szerepelni. Most is ez a tervünk, hiszen nagyon jó lenne, egy sikeres futammal lezárni a 2024-es esztendőt.
 

17 gyorsasági, 160 kilométer

Az idei Zemplén Rally központja Szerencsen van, itt állították a fel a rajt - és céldobogót, az egykori cukorgyár területén pedig a szervizpark található. A szurkolók itt is találkozhatnak a hétvége során Bodolai Lászlóval és Deák Attilával. A két versenynap alatt a párosok összesen 17 mért szakaszt teljesítenek, a gyorsaságik össztávja meghaladja a 160 kilométert. Az ünnepélyes rajtceremóniát pénteken este hat órától tartják a szerencsi Rákóczi várban. A HUMDA ORB idei utolsó versenyére 109 páros adta le a nevezését

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában