boon.hu video

3 órája

Góré Szabina festményeiből nyílt kiállítás Miskolcon (fotókkal, videóval)

Október 2-án Góré Szabina Kis esemény című kiállításának megnyitója töltötte meg a Művészetek Háza Kortárs Galériáját.

Gárdonyi Edina

Góré Szabina Kis esemény című kiállításának megnyitója a Művészetek Házában

Fotó: Vajda János

A kiállítást Kákóczki András művészettörténész nyitotta meg. A kazincbarcikai születésű Góré Szabina tagja a Magyar Festők Társaságának, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és a Miskolci Fiatal Művészek Csoportjának is.

kiallitas001
Góré Szabina Kis esemény című kiállításának megnyitója a Művészetek Házában Fotó: Vajda János

A festőművész így jellemzi saját műveit: 

Képeimen többségében gyermekek szerepelnek, amelyek mindannyiunk kis alteregói is lehetnének akár. A fiatalkorban ért ingerek jelentősen befolyásolják a kialakulófélben lévő személyiséget, hatásuk meg nem jövendölhető. Paradox módon egyszerre gyermekek és felnőttek. Az elhangzott történetek narratíva nélkül lebegnek az üres térben. Az emlékezet egyénenként változó, de egyben univerzális mechanizmusát kutatva keresem a felnőtté válás objektív küszöbét. 

A művész szerint az emlékek kémia úton is roncsolódnak:

Ennek egy vetülete a gyerekkor és annak a misztériuma, valamint a kollektív emlékezet léte, formálódása. A térmanipulációk álomszerűvé, másvilágivá formálják a jeleneteket. Az ábrázolásokon szereplő izolált, élettől elidegenedett figurák gyakran sem arccal, sem identitással nem rendelkeznek, mégis ismerősnek hatnak. Az identitásunk vajon belülről fakad, vagy a külső tényezők szabják meg? Netán a kettő paralel módon? A személyazonosságuk bizonytalanságát a térbeli torzítások, és nem valós perspektívák hangsúlyozzák.

A kiállítás megtekinthető november 4-ig, minden nap 14 és 22 óra között a Művészetek Háza Kortárs Galériáján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában