MVLC

2020.11.05. 10:00

Megoldották a kötelező feladatot

Korábban elmaradt mérkőzést pótolta be szerdán a PannErgy-MVLC vízilabdacsapata.

Molnár István

Fotó: Vajda János

A koronavírus miatt hetekkel ezelőtt több meccse is elmaradt a miskolci férfi OB I-es pólógárdának, amely mostanában igyekszik ezen összecsapásokat lejátszani. Szerdán este is egy ilyen mérkőzés várt az MVLC-re, még a 8. forduló keretében, a nyáron az élvonalba visszajutott KSI SE ellen. A hazaiaknál nem lehetett a kispadon az öt nappal ezelőtt Debrecenben piros lapot kapott, és ezáltal eltiltott vezetőedző, Kis István, viszont a huzamosabb ideje, betegség miatt kiesett három vízilabdázó közül Lukács Á. és Lukács D. sapkát kapott, így már csak a csapatkapitány, a szlovák Seman volt a hiányzói listán. A koronavírus miatt ezen találkozót (is) zárt ajtók mögött kezdték.

Zsinórban négyet

Biros egy bal alsó sarkos lövéssel indította a találkozót (1-0), Szalai P. középről, hasonlóan szép gólt jegyzett (1-1). Hornyák hibapontja és kihagyott helyzetek következtek, majd a fővárosiaknál Lantos volt biztos kezű emberfórban (1-2). Biros birkózta ki magának a lehetőséget, és a támadásuk utolsó pillanatában egyenlített is (2-2). Magyar nem sokat hezitált fórban (3-2), aztán az újabb támadásnál Birosról maradt le az embere (4-2). Vismeg Zs. nézte meg magának a jobb sarkot, be is helyezte oda a labdát (5-2), Magyar meg nem nézte az órát, csak úszott, így nem lőtt, emiatt nem változott az eredmény.

A KSI harcolta ki a meccs első büntetőjét a második negyed elején, Pető túljárt Hoferica eszén (5-3). A hazaiak előnyt kaptak, de a kapust találták telibe, és a következő fórnál sem tudták átlőni a budapestiek blokkját. A harmadik ilyen esélyt is megkapta a házigazda, azonban ebből sem lett gól. Magyar azonban gyönyörűen szerelt, megúszott, megnézte hova dobja a labdát, Szalai M. tehetetelen volt (6-3). Határozottan védekezett ekkor az MVLC, de támadásban nagyobb pontosság és koncentráció kellett volna. Hornyák kapott jó passzt, suhintott, Szalai M. nem ért oda a jobb sarokra (7-3).

Gyönyörű csavar

A harmadik játékrész kezdetén a KSI Szalai P.-re játszott ki egy előnyt (7-4), aztán Magyar érte be Birost, mindketten három-három találatnál jártak (8-4). Az újabb KSI-s fórt Dubinák váltotta találatra (8-5), a házigazdánál Biros adott ,,forintos„, kihagyhatatlan gólpasszt Vismeg B-nek (9-5). A fehér sapkás PannErgy nem engedte közel magához ellenfelét, sőt, Vismeg Zs. ,,ötöt vágott” a két csapat közé (10-5). Vismeg B. kétszer sem tudta átgyömöszölni a labdát az előtte lévőkön, de Hofericán sem a vendégek. Magyar a középpályán kicsit túlról átemelte a kiúszó Dankát, de fölé ment a labda, Szalai P. viszont erőteljes bombát engedett el (10-6).

A befejező felvonásban hibázott a KSI, Magyar meg nem, az üres kapuval volt csak szemben (11-6). Gábor zárkóztatott (11-7), még volt csaknem 6 perc a meccsből. Lukács Á. is ,,beköszönt„ a fővárosiaknak (12-7), így már több, mint biztos volt a miskolci siker. Csapó jól látta meg a lehetőséget (12-8), Magyar pedig a rövid sarkot, így elérte az öt gólt (13-8). Biros, két védővel a nyakán óriási csavartalálatot jegyzett, ez volt a meccs legszebb pillanata (14-8). Gábor következett a sorban (14-9), majd Pető (14-10), aztán ismét Biros, ő is ötöst ért el (15-10).

A miskolciak számára a nagyrészt fiatalokkal pólózó KSI a verhető ellenfelek közé tartozik, tartozott, ezt a feladatot teljesítette a csapat, amely újabb 3 ponttal gazdagodott.


PannErgy-Miskolci VLC – KSI SE 15-10 (5-2, 2-1, 3-3, 5-4)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Füzesi, Pintér.

PannErgy-Miskolci VLC: Hoferica – Fried (-), Hornyák (1), Magyar (5), Vismeg B. (1), Vismeg Zs. (2), Biros (5). Csere: Lukács Á. (1), Lukács D. (-), Méhész (-), Berki (-), Sisán (-). Megbízott edző: Popovics Miklós.

KSI SE: Szalai M. – Szalai P. (3), Gábor (2), Pető (2), Lantos (1), Csapó (1), Dubinák (1). Csere: Danka (kapus), Szépfalvi (-), Nagy Á. (-), Országh (-), Némethy (-), Hajdu (-), Bódi (-). Vezetőedző: Horváth János.

Gól/emberelőnyből: 2/7, ill. 6/12. Gól/büntetőből: 0, ill. 1/1.

Popovics Miklós: – Elégedetlenek vagyunk, a három pont ellenére. Olyan hibákat követtünk el, amelyekre, például a KSI bemozgásaira, felhívtuk a játékosok figyelmét. Emellett folyamatosan hagyjuk ki a ziccereket, ha ezeket belőttük volna, akkor sokkal nagyobb is lehetett volna az ,,olló”. Ez a játék Kaposváron nem lesz elég.

Horváth János: – Gratulálunk a Miskolcnak a győzelemhez, megérdemelten nyerték meg a meccset. Amíg így kezdünk, mint most, addig nem lesz esélyünk szorosabb mérkőzéseket játszani az olyan csapatokkal, mint a Miskolc. Utána voltak szép megmozdulásaink, de a kapott gólokat óriási hibák előzték meg.

(A borítóképen: A miskolci Biros (fehér sapkában) öt gólig jutott)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában