boon.hu video

2 órája

DVTK HT: ez történt az ankéton (fotók, videók)

A DVTK HT csapatának nyilvános edzése volt kedden este. A DVTK HT ezt követően szurkolói ankétot tartott.

A DVTK HT csapatkapitánya, Kányási Veronika is szólt a drukkerekhez az ankéton

Fotó: Dömötör Csaba

A DVTK HT csapata ezen a hét végén kezdi meg a 2024/25-ös idényt. Az élvonalbeli női kosárlabda bajnokság regnáló bajnoka, a DVTK Hun-Therm a rajt, az MTK-TFSE elleni idegenbeli, NB I-es meccs előtt öt nappal nyilvános edzést, ezt követően pedig szurkolói ankétot tartott Miskolcon, a DVTK Arénában.

DVTK HT edzés ankét
Edzés után szurkolói ankétot tartott Miskolcon a DVTK HT
Foó: Mogyorósi Zsolt Pipó

DVTK HT: nem lehet más

Az élvonalbeli bajnokság alsóházába tartozó csapatok megirigyelhették volna, elfogadták volna meccseikre azt a létszámot, ami összejött Diósgyőrben a csapat és szurkolók közötti találkozón, a lelátón, ugyanis több mint 100 drukker tette tiszteletét a csarnokban, tapsolta meg a játékosok és stáb tagjait, illetve a klub vezetőjét.

– Bajnokcsapatként nem lehet más a célunk, mint az, hogy a címet megtartsuk, illetve, hogy nemzetközi szinten hasonlóan sikeresen szerepeljünk, mint tavaly. Ehhez a feltételek adottak, nekünk van a legjobb csarnokunk, edzői stábunk, csapatunk, technikai személyzetünk, egészségügyi stábunk. Meg is fogunk mindent tenni ennek érdekében – mondta Szabó Tamás, a DVTK Hun-Therm csapatát működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója. – Lesznek komplikációk a csarnokban, országos eseményt fogunk megrendezni a novemberi és decemberi hónapokban, de ezek az akadályok januártól megszűnnek. A bérletek jól fogynak, ötven százalékkal többet adtunk el, mint tavaly, igyekezzen, aki jó helyet akar, mert egyre kevesebb van belőle, és megvan az esély arra, hogy az ezer főt átlépjük, ami nagyon szép szám lenne, és szeretnénk ezért köszönetet mondani. Hamarosan kezdődik a jegyárusítás is, a csoportos kedvezmény megmarad, aki négy, vagy több jegyet vesz, az változatlanul 30 százalék kedvezményt kap. A BEAC elleni első meccsre minden bérletes plusz egy embert hozhat be magával, szeretettel várunk mindenkit. Az év nehéz lesz, kettővel több csapat van a bajnokságban, kettővel több hazai meccset rendezünk, ez nagy terhelést jelent. Szükség lesz a szurkolók biztatására, heti két meccseket játszunk majd, és továbbra is számítunk a lelátói támogatásra, hogy az eredményeket elérjük. 

Nehezebb lesz

Völgyi Péter, a DVTK Hun-Therm vezetőedzője a következőket mondta:

– Aki itt volt, átélte velünk a tavalyi szezont, itt volt a bajnoki cím megnyerésénél, az szeretné ezt újra átélni. De nem lehet mindig bajnoknak lenni, ám folyamatos az építkezés, és ezt szeretnénk tovább vinni, évről évre, hogy rutinosabbak, tapasztaltabbak tudjunk lenni. A pár igazolás is ennek jegyében történt, a csapat magja, a meghatározó játékosok maradtak, akik diósgyőri szívvel játszották végig a szezont. Rettenetesen kemény párharcok várhatók, a tavalyi szezonban látottaknál mindenki erősebb lesz. Ritka, hogy egy csapat egy vereséggel tudjon végigjátszani egy alapszakaszt, ez tavaly nekünk sikerült. Kiélezett csatákra számítunk, már az alapszakaszban is. Emellett az Euroligában is újfajta lebonyolítás lesz, aki nem tud továbbjutni a csoportból, az az Európa Kupában folytatja, úgyhogy nagy tétje van a csoportkörnek, a szezon elejének. Ehhez kérjük a támogatást. A csapat nagyobb része ma edzett, egy kisebb része nem, és nem biztos, hogy a szezon elején mindenki pályára tud majd lépni, sérülés miatt. Nem lesznek könnyű mérkőzések, de ahogy megyünk előre, úgy leszünk egyre erősebbek, és remélhetőleg jobbak is. Lesz az évadban két válogatott meccs is itt, Miskolcon, novemberben és februárban itt játszik majd a csapat, és ebben több diósgyőri játékos is érdekelt lesz.

Kapocs

Ezt követően a diósgyőriek csapatkapitánya, Kányási Veronika kapott szót:

– Nagyon pozitív, és jó emlék él bennünk, a tavalyi bajnoki címet illetően, a történelmi tett miatt, és várjuk, hogy elkezdődjön a szezon, amelyben egyértelmű cél, hogy megvédjük a bajnoki címet. Tudatos építkezés eredménye volt a tavalyi elsőség, és most még nagyobb összefogásra van szükség ahhoz, hogy ezt megvédjük. Köszönjük azt a kapcsot, ami kialakult a csapat és a közönség között, ami egyedülálló Magyarországon, és Európában is. 

Az est folytatásában a szurkolók kérdései záporoztak a csapat tagjai, az edzők, és a vezetők felé, akik mindenre válaszoltak. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában