Rali

2024.09.11. 09:27

Nem tettek le a bajnoki címről (képekkel)

Turánék második helyről várják a szezonzárót.

Fotó: ME

Szoros versenyben lett negyedik a WHB Győr Rallyn Turán Frigyes és Zsíros Gábor. Ami viszont ettől is fontosabb, hogy a kettős az éves értékelésben megtartott a második pozíciót, így a szezonzáró Zemplén Rallyra úgy érkeznek, hogy akár még a bajnoki cím megszerzésére is lesz lehetőségünk.

- Alapvetően egy nagyon jól szervezett esemény van a hátunk mögött, a Győr Rally új szakaszai és a lenyűgöző környezet mind hozzájárultak ahhoz, hogy ez a verseny az év egyik legjobban várt eseménye legyen - fogalmazott Turán Frigyes. - Csütörtökön egy tesztet is tartottunk a Rábaringen, ami kiválóan sikerült. Néhány vendégünknek lehetősége nyílt arra, hogy belülről, versenytempóban tapasztalják meg, milyen is a Polo a pályán. Úgy gondolom, hogy mindenkinek maradandó élményeket szereztünk, a résztvevők nagyon élvezték ezeket a perceket.


Minden rendben volt

Turán Frigyes hozzátette: a pályabejárás során is minden a tervek szerint alakult, így bizakodóan várták a szombati rajtot.

- Az első kör nagyszerűen sikerült, jó tempót tudtunk autózni azokon a szakaszokon, amelyek különösen kedveztek nekünk, és ennek megfelelően jó eredményeket értünk el - folytatta a ralis. - A hétvége egészét tekintve elégedettek lehetünk, hiszen a csapatunk kemény munkájának köszönhetően egy tökéletesen felkészített autóval vágtunk neki a versenynek, komolyabb technikai problémák nélkül. Az abroncsok kitűnően teljesítettek, a gumi választásunk megfelelőnek bizonyult.


Szép eredmény

Zsíros Gábor navigátor is a pozitívumokat emelte ki a futammal kapcsolatban. Még akkor is, ha szoros küzdelemben végül lemaradtak a dobogóról.

- Együtt most versenyeztünk Győrben először - folytatta Zsíros Gábor, navigátor. - A negyedik hely nem feltétlen azt tükrözi, amit célként tűztünk ki magunk elé, mert természetesen szerettünk volna előrébb végezni. Az okokat viszont tudjuk, ami a jobb szereplésünket ezúttal megakadályozta. Ugyanakkor ez is szép eredmény, hiszen nagyon erős mezőnyben végig szoros versenyt folytattunk a riválisainkkal. A városi gyorsasági kifejezetten nagy élmény volt a sok-sok szurkoló előtt. Bár kissé csalódottak vagyunk az eredmény miatt, mégis pozitív érzésekkel tekintünk a Zemplén Rallyra, amely az ORB sorozat záró futama lesz.


Négyesélyes

Az október 25-27.-e között esedékes szezonzárón ráadásul másfélszer annyi pontot osztanak ki, mint egy átlagos futamon, ezért Turánék számára is van lehetőség, hogy összetettben tovább csatázzanak az élmezőny párosaival. Matematikai szempontból ugyanis még négy párosnak van esélye arra, hogy a HUMNDA Országos Bajnokság idei legjobbja legyen. A legkedvezőbb helyzetben Csomós Miklósék vannak, de még Turánék, valamint Velenczei Ádád és a miskolci Német Gábor is odaérthet az élre.
 

A HUMDA Országos Rally Bajnokság állása:

1. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia Evo) 157 pont

2. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Volkswagen Polo R5) 124 pont

3. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia R5) 121 pont

4. Német Gábor, Németh Gábor (Skoda Fabia RS Rally2 Evo) 112,5 pont

5. Tóth Tibor, Szabó József (Skoda Fabia R5) 80 pont

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában