Kosárlabda

2 órája

DVTK HT: a kiütött érkezik

A DVTK HT csapat szerdán 18.00-tól hazai meccset játszik. A DVTK HT az E.ON ELTE BEAC ellen játszik.

A DVTK HT legeredményesebb játékosa, Charles (pirosban) volt vasárnap, aki 17 pontot szerzett

Fotó: Hunbasket

A női kosárlabda NB I 2. fordulójában a DVTK HT csapata ma 18.00-tól az E.ON ELTE BEAC együttesét látja vendégül, Miskolcon, a DVTK Arénában. A bajnoki címvédőnek ebben az évadban ez lesz az első hazai meccse, és mint ilyenre, az évadra bérletet vásárolt minden piros-fehér drukker, térítésmentesen, belépőjegy váltása nélkül hozhatnak magával egy vendéget (a díjtalan belépőjegy online a jegy.dvtk.,hu weboldalon, személyesen a DVTK Aréna jegypénztárában igényelhető: a jegy online kiváltásához ki kell választani az ülőhelyet, majd a kosár oldalon a „Rendelkezik kuponnal?” mezőbe beírni a bérlet sorszámát, személyes átvételkor pedig a bérletet kell bemutatni). Az akció azt vetíti előre, hogy kétezer fő körüli lehet a nézőszám ezen a meccsen, mert nagyjából ezer bérletese van a diósgyőri együttesnek.
Az első hazai bajnoki előtt azt is bejelentette a DVTK, hogy a névadó szponzor, a Hun-Therm a következő két évben is támogatja a csapatot. 

A DVTK HT szurkolói a vasárnapi meccsen, a TFSE-MTK ellen is segítették a csapatot
A DVTK HT szurkolói a vasárnapi meccsen, a TFSE-MTK ellen is segítették a csapatot 
Fotó: Hunbasket

DVTK HT: a legszorosabb

A diósgyőri együttes vasárnap győzelemmel kezdte a bajnokságot, a jó erőkből álló TFSE-MTK együttesét győzte le idegenben. Egy olyan gárdát, amelyik az erőviszonyok alapján a 12 csapatosra felduzzasztott bajnokságban minden bizonnyal az első nyolcban végez majd. Érdekesség, hogy ezen a meccsen született a forduló legszorosabb eredménye, ugyanis a 11 pontos vendégsiker mellett volt 67 (!) és 82 (!) pontos hazai siker, illetve 21 és 23 pontos idegenbeli győzelem, valamint egy 58 (!) pontos is. Ami jelzi, hogy óriási a szakadék az élcsapatok és mezőny utolsó harmadába várható együttesek között. 
Érdekesség, hogy ez utóbbi figyelemfelkeltő eredmény a Diósgyőr soros ellenfelének, az E.ON ELTE BEAC-nak a bajnokiján született, akiket a győri csapat kalapált el 113-55-re, Budapesten. Mindez azt vetíti előre, hogy a DVTK Hun-Therm csapatára egy könnyed szerdai esti program vár. 
– Ez a győzni kell kategória, itt nincs mese. Úgy tudom, hogy ellenfelünk az első meccshez képest még egy légióssal egészül ki a jövőben, azok után, hogy nagyon könnyű ellenfelei voltak a Győrnek. Mivel a jövő héten megkezdődik az Euroliga szezon is, próbáljuk – a győzelem kiharcolása mellett – a gyakorlást is előtérbe helyezni, ugyanis a vasárnapi, TFSE-MTK elleni bajnoki bebizonyította, sok javítani valónk van, támadásban és védekezésben egyaránt – mondta Völgyi Péter, a DVTK Hun-Therm vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy bemutatkozik-e a mostani meccsen, az NB I 1. fordulójának meccséről kimaradt légiós, így felelt: – Öt külföldi játkosunk van, de csak négy játszhat egy bajnoki mérkőzésen, így ebben a körben, a tavalyi évadhoz hasonlóan lesz rotáció, úgyhogy Gulbe most pályára lép, ezúttal más lesz a kimaradó. 

Kosárlabda: női NB I
A női kosárlabda NB I 1. fordulójának eredményei
TFSE-MTK – DVTK Hun-Therm 58-69 (16-17, 19-23, 11-17, 12-12)
E.ON ELTE BEAC – Serco UNI Győr 55-113 (11-30, 12-27, 9-30, 23-26)
Sopron Basket – Darazsak Sportakadémia 113-31 (32-14, 38-1, 26-11, 17-5)
NKA Universitas Pécs – VBW CEKK Cegléd 103-36 (26-4, 31-10, 22-15, 24-7)
BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós – Tarr KSC Szekszárd 69-90 (7-20, 22-18, 20-23, 20-29)
Dávid Kornél KA – Vasas Akadémia 57-80 (12-19, 18-14, 13-24, 14-23)


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában