boon.hu video

12 órája

Guzi Blanka arany betűket kapott (fotók, videó)

Guzi Blanka: a párizsi olimpikon neve is felkerült a miskolci olimpikonok emlékfalára. Guzi Blanka neve táblára került.

Guzi Blanka ünnepsége. A július-augusztusban tartott XXXIII. nyári ötkarikás játékokon öttusában negyedik helyezést szerzett a DVTK kiválósága, teljesítménye előtt tisztelegve pénteken délelőtt felvésték a nevét a táblára – írta a boon.hu

Guzi Blanka és Tóth-Szántai József leleplezte a táblát
Guzi Blanka és Tóth-Szántai József leleplezte a táblát
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Guzi Blanka: a pillanat és a valóság

A nemzeti színű, egyenesen párizsi felszerelésben megjelent Guzi Blanka elárulta hallgatóságának, hogy tavasszal futóedzést tartott a Népkertben, amikor megpillantotta a falat, ekkor azonban még nem tudta, hogy kijut-e a francia fővárosba. Ekkor megkettőzte az erejét, mert mint önmagában fogalmazott, Miskolcnak ott a helye Párizsban. Álmát valóra váltotta, küldetését teljesítette – személyes története pedig innen a televíziós közvetítés révén mindenki számára ismert: bár nem lett dobogós, ehhez kevés hiányzott, de a csúcsra ért, így az itteni csillagok között a helye. 

Az ünnepségen megható szavakkal rukkolt ki Tóth-Szántai József polgármester, aki kijelentette, hogy a díszvendégként megjelent Guzi Blanka olimpiai szereplése és teljesítménye melengette a szívét: „Számomra és a mi számunkra te olimpiai bajnok vagy” – fordult a versenyzőhöz és megállapításával nagy tetszést keltett.

A mikrofonhoz lépett Deák-Bárdos Mihály egykori négyszeres olimpikon birkózó, miskolci önkormányzati képviselő, az emlékfal ötletgazdája, aki felidézte a 2019. őszén tartott avatóünnepséget, majd ismertette a táblára való felkerülés szabályait, majd az öttusázó és a polgármester leleplezte a falat, amelyen már látható Guzi Blanka neve is. A ceremónián jelen volt dr. Kiss János országgyűlési képviselő, Hollósy András alpolgármester és Szász László, a DVTK sportszakmai igazgatója is.

A szakadó eső ellenére sikert aratott a Fuss együtt egy olimpikonnal! elnevezésű program is, melynek részeként több tucat általános és középiskolás diák kocogott az ötkarikás szereplővel.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában