Hirdetés

2024.07.01. 10:48

A foci formálja a közösséget

Sajóvámoson a legnépszerűbb sportág a legfontosabb műfaj.

PR cikk
Sajóvámos felnőtt labdarúgó csapata
Fotó: ÉM

„Az egészségünk megőrzésének fontos szerepe van a betegségek megelőzésében, a testmozgás pedig a társas kapcsolatok szempontjából bír nagy jelentőséggel – kezdte Váradi Lajos polgármester, majd így folytatta: – Mivel a csapatsportok űzése közben alakulhat ki a pozitív egymásra utaltság érzése, amely az élet egyéb területein is hasznos a gyermekek és a közösség számára egyaránt. A sportban jó csapatjátékosként résztvevő kicsik később, a nagybetűs életben válnak jól együttműködő felnőttekké. Sajóvámoson a legfontosabb sportág a labdarúgás: az utánpótlás korosztályok (U7, U9, U11 és U14), a 2023/2024. szezonban heti rendszerességgel edzettek, így a tíz-tizenöt tagú utánpótlás csoportoknak, mintegy hatvan gyereknek biztosítottunk aktív sportolási lehetőséget és ennek jegyében az U7-től az U14-es korosztályig tudjuk versenyeztetni a diákokat. Hétvégenként rendszeresen részt vettünk Bozsik-program fesztiváljain is.”

Biztosnak látják a jövőt 

„Fontosak az eredményeink is – folytatta Sajóvámos első embere. – Felnőtt csapatunk a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei II. osztály Észak csoportjában a 4. helyen végzett. Az utánpótlás gárdánk a vármegyei U14 Észak csoportjában az 5. helyen zárt, a gólkirály pedig ebből a korosztályból került ki 48 találattal. Az egyik leghangsúlyosabb és egyben legfontosabb feladata a Sajóvámosi Sport Klubnak az utánpótlás nevelése. Örömteli hír, hogy a helyben sportoló gyermekek száma az elmúlt években folyamatosan emelkedett, ezzel biztosítottnak látjuk azt, hogy a soron következő felnőtt korosztály sem marad játékos nélkül. Egyesületünk életében fontos tényező az úgynevezett TAO támogatási rendszer, melynek segítségével 2015-től folyamatosan fejlődött és vált minden igényt kielégítővé a sporttelepünk. A fejlesztések nem valósulhattak volna meg a gazdasági társaságok önzetlen támogatása nélkül, emellett sokat köszönhetünk mindazoknak, akik hozzájárultak sportegyesületünk zavartalan működéséhez. Hálásak vagyunk a vezetőség tagjainak, a támogatóknak, az edzőknek, a szakembereknek, a szurkolóknak és a játékosoknak egyaránt.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában