Hirdetés

2024.09.09. 10:48

Elixir Medical – Modern egészségügyi központ nyílt Felsőzsolcán

Modern egészségügyi központ nyílt Felsőzsolcán Elixir Medical néven. Az Egészségházba járók szemmel követhették az elmúlt hónapokban a földszinti épületrész újjászületését. A korábban ügyeletként működő, majd hónapokig üresen álló helyiség most korszerű orvosi rendelőkkel, modern magánegészségügyi központként tárja ki ajtaját a lakosság előtt.

PR cikk

Az Egészségház korábban ügyeletként működő, majd hónapokig üresen álló helyiségei Felsőzsolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének pályáztatása útján kerültek bérbeadásra, ezáltal újra használatba.

Az Egészségház korábban ügyeletként működő, majd hónapokig üresen álló helyiségei Felsőzsolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének pályáztatása útján kerültek bérbeadásra, ezáltal újra használatba.

A megnyitó ünnepségen Dr. Veréb Zsuzsanna ügyvezető elmondta, hogy 2018 óta foglalkozik magánegészségügyi szolgáltatás nyújtásával az ország számos területén, azonban a szülővárosában, Felsőzsolca szívében nyíló magánegészségügyi központ különleges helyet foglal el a szívében, mivel ezer szálon kötődve a városhoz felemelő érzés számára, hogy elsősorban a felsőzsolcaiak egészségéért dolgozhat majd leendő kollégáival.

 

A férjemmel kb. 8-10 évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennünk először, hogy szeretnénk egy magánegészségügyi központot létrehozni. Bár első körben építkezésben gondolkodtunk, sajnos a gazdasági események ezt nem tették akkor lehetővé, így nagyon megörültünk, amikor lehetőségünk nyílt pályázni a hosszabb ideje kihasználatlanul állt épület bérleti jogára. Némi elbizonytalanodást éreztem, amikor először beléptem ide, hiszen egy rendkívül lelakott épületben találtuk magunkat, de nőként a lelki szemeim előtt láttam, hogy egy szép, igényes helyet fogunk tudni kialakítani ebből az épületből.  Már akkor tudtam, hogy az Elixir Medical nevet fogjuk választani, hiszen a név jelentése önmagáért beszél. Bizonyára sokan tudják, hogy már a középkorban és a reneszánsz korban gyakran hitték azt az emberek, hogy az elixir, mint varázslatos gyógyító hatású ital meghosszabbítja az életet, illetve gyógyító hatással bír. Hiszem és remélem azt, hogy aki ide betér hozzánk mindenki meggyógyul, hiszen Felsőzsolcáról és környékéről a legjobb szakemberek fognak itt gyógyítani.

 

A beruházás összköltsége közel 60 millió forint, mely kizárólag saját forrásból valósult meg. Az üzleti koncepció a kezdetektől az volt, hogy elsősorban felsőzsolcai orvosoknak és asszisztenseknek ajánlották föl a magánrendelési lehetőséget, akik közül nagy örömükre a legtöbben éltek is a lehetőséggel. 

A rendeléseink számát folyamatosan szeretnénk a jövőben bővíteni. Jelen pillanatban a lakosság számára, az urológia, a belgyógyászat, az immunológia, a foglalkozás –egészségügyi szakrendelés, a sebészet, a proktológia, a neurológia, a nőgyógyászati, a pszichiátriai, a fül-orr-gégészet és a kisgyermekek számára a logopédiai rendelés lesz elérhető

– ismertette a szakrendeléseket beszédében az ügyvezető, majd kiemelte, hogy a legtöbb szakrendeléshez nélkülözhetetlen ultrahang készülék legkorszerűbb típusa, a piacon csúcskategóriának számító Samsung V6 típusú készülék a vármegyében két magánegészségügyi központban érhető el, melyek közül az egyik, a Felsőzsolcán most megnyíló Elixir Medical.

 

A megnyitón beszédet mondott Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere, aki az ügyelet átszervezését követően több egészségügyi szolgáltatóval is tárgyalt az épületrész ez irányú kihasználásáról, és örömét fejezte ki a mára megvalósult értéknövelő beruházás kapcsán, mely a legjobb felsőzsolcai és környékbeli szakemberek által biztosított 11 szakrendeléssel és csúcskategóriás eszközeivel magas színvonalú ellátást biztosít majd Felsőzsolca lakosai számára.

A mai nap meghatározó a város életében, hiszen nagy lépést tettünk azért, hogy a felsőzsolcaiak egészségét megerősítsük és szerepet vállaljunk a megelőzésben is. Polgármesterként pedig sikernek élem meg, hiszen az önkormányzati választások alkalmával az egyik választási ígéretem az volt, hogy itt az Egészségházat szeretnénk szakrendelésekkel bővíteni, és ez most megvalósult. Nagyon sokan tettek azért, hogy ez megvalósuljon. Nagyon köszönöm a háziorvosoknak, a felsőzsolcai orvosoknak, akiket megszólítottunk, és elsőként mondták azt, hogy igen, ők szeretnének a felsőzsolcai polgárokért tenni. Én azt gondolom, hogy az ilyen összefogás ritka, és most ennek az összefogásnak az eredménye látható itt. Én magam részéről kívánom, hogy aki ide belép, az gyógyultan távozzon, hogy az egészségügyi központ a felsőzsolcaiak egészségéhez nagy mértékben hozzájáruljon, és kívánom azt magunknak, hogy sok ilyen vállalkozás, fejlesztés valósuljon meg itt a településünkön

– hangzott el a polgármester beszédében.

 

Az ünnepségen részt vett Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, aki beszédében kiemelte, hogy Felsőzsolca folyamatosan fejlődik, és most egy újabb mérföldkőhöz érkezett el.

A választókerületemben Felsőzsolca mindig egy minta értékű település, mindig is szépen volt parkosítva, nekik városi buszuk van, van egy olyan vegyes iparcikk boltjuk, ahol a gombostűtől a repülőgépig mindent meglehet kapni – ezt is irigylik a környező települések –, és most lesz egy ilyen egészségügyi központjuk, egy Elixir, ahogy hallottuk, ami azt hiszem, hogy szintén irigylésre méltó.

Az emberek gyógyulását szolgáló épület szentelését Dr. Orosz Atanáz, miskolci megyéspüspök, Buday Barnabás lelkész, és a történelmi egyházak helyi vezetői végezték.

Az új magánegészségügyi központ október elejétől várja a gyógyulni vágyókat Felsőzsolcán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában