Hamis vád

2024.09.15. 11:00

Megharagudott ismerősére, ezért alaptalanul feljelentette

Azt állította, ismerőse többször megrúgta, amitől a földre esett, majd egy pálinkásüveggel tovább ütlegelte.

Boon.hu

Megrúgdosta áldozatát

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Nattawit Khomsanit

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2024. április 2-án a Sárospataki Rendőrkapitányság épületében valótlan tartalmú feljelentést tett egy ismerőse ellen, miszerint a férfi őt két nappal korábban Sárospatakon, egy élelmiszerbolt előtti közterületen bántalmazta: többször megrúgta, amitől a földre esett, majd egy pálinkásüveggel tovább ütlegelte. 

A feljelentése nyomán elrendelt rendőrségi nyomozás keretében a férfit tanúként hallgatták ki, melynek során később elárulta, hogy hamisan vádolta meg az ismerősét. 

Elmondta, hogy bár valóban találkoztak a feljelentésben megjelölt helyen és időben, de ennek során a férfi őt semmilyen módon nem bántalmazta, a feljelentést a közöttük régóta fennálló rossz viszonyból eredő haragjában tette meg.

Próbaidős börtön lehet belőle 

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában