Veszélyjelzés

2024.08.17. 10:15

Tripla figyelmeztetés Borsod-Abaúj-Zemplénben szombaton

Figyelmeztető előrejelzést adtaki ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére 2024.08.17. szombat éjfélig.

Forrás: Shutterstock

Fotó: muratart

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területén három elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki szombaton. 

Zivatar alakulhat ki: elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Felhőszakadás is várható: intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Magas középhőmérséklet miatt szintén kiadták a figyelmeztetést: a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat.

Hőség várható

A Dunántúl északnyugati felén, valamint az Északi-középhegységben 25 fok körüli, az ország többi részén továbbra is 27 fok körüli vagy feletti, a Dél-Alföldön, illetve a Dunántúl délkeleti területein 29 fok körüli napi középhőmérséklet valószínűsíthető.

Zivatarok alakulhatnak ki

Szombaton elszórtan, napközben nagyobb eséllyel az északi területeken, estétől egyre inkább a déli tájakon alakulhatnak ki zivatarok. A késő esti órákban is aktív marad a légkör. A zivatarokat viharos széllökés, jégeső és intenzív csapadék kísérheti, lokálisan felhőszakadás is lehet - írta a HungaroMet Nonprofit Zrt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában