Különleges program

2024.09.04. 13:00

Gyógyító Mesevilág Harsányban terápiás kutyákkal és olimpiai bajnokkal

Kutyaterápia, örömfőzés Repka Attilával, mozgás- és beszédterápia, meseterápia, ez csak néhány a foglalkozások közül, amelyek a gyermekekre várnak Harsányban szeptember 7-től.

Gárdonyi Edina

A kutyaterápia is része lesz a programnak

Fotó: MW, Szendi Péter

Különleges program indul Harsányban, ami kifejezetten sajátos nevelési igényű, hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő és lelki traumát átélt gyermekek számára nyújt fejlesztő és élményterápiás foglalkozásokat. 

A három alkalmas programsorozat célja, hogy a résztvevő gyermekek számára testi-lelki feltöltődést biztosítson különféle terápiás eszközök segítségével. 

Kutyaterápia, a gyermekek kedvence 

A programok szeptember 7-én kezdődnek, és három alkalommal más-más módszerekkel támogatják a gyermekek fejlődését. Szeptember 7-én kézműves-terápián vehetnek részt Bakos Katalin kézműves-képzőművész terapeuta vezetésével. Délután kutyaterápiás foglalkozás lesz Adorjánné Rab Zsuzsanna kutyaterapeuta és terápiás kutyái, Angyal és Leila vezetésével. Második alkalommal, szeptember 14-én a mozgás- és beszédterápiára helyezik a hangsúlyt. Pázmándi Eszter Melinda mozgásterapeuta, valamint Simkó Rita logopédus terapeuta vezetésével a gyermekek a testmozgás és a beszédfejlesztés örömeit élvezhetik. Délután Repka Attila olimpiai bajnok játékos mozgásfejlesztő sportfoglalkozásokra várja őket.

Örömfőzés Repka Attilával

Az utolsó találkozóra október 5-én kerül sor, melynek középpontjában a Kincskereső Meseterápia áll, Zámborszky Eszter meseterapeuta vezetésével. Ezzel párhuzamosan a szülők is részt vehetnek egy tréningen, amelyet Bánkuti Eszter esélyegyenlőségi szakértő tart. A nap zárásaként Repka Attila örömfőzése közben a résztvevők megismerkedhetnek az egészséges táplálkozással és a szezonalitás fontosságával az étkezésben.

Teljes ellátást kapnak a résztvevők gyermekek

A három alkalomból álló programra elsősorban a környező településekről – Bükkábrány, Harsány, Kisgyőr, Bükkaranyos – várják a résztvevőket. A részvétel ingyenes, a gyermekek számára pedig tízórait, meleg ebédet és uzsonnát biztosítanak. A programok helyszíne a Harsányi Gazdatárlat.

A programsorozat szervezője a Panna Gyógyulásáért Alapítvány, támogatója a MOL-Új Európa Alapítvány. A szabad helyek erejéig lehet még jelentkezni az ingyenes programra, ezen a felületen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában