boon.hu video

2024.09.01. 14:00

Ilyen volt az ősz első régiségvására Miskolcon - fotók, videó!

Minden hónap első vasárnapján megtelik a belváros nyüzsgő kincsvadászokkal, párokkal, baráti társaságokkal, családokkal. Szeptember 1-jén is így volt, a nyári forróság ellenére nyüzsgött a sétálóutca és környéke.

Gárdonyi Edina

Sokan voltak a szeptemberi Régiségvásáron

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Bár beköszöntött a meteorológiai ősz, az időjárás ezt még nem vette tudomásul, így – akárcsak egy nyári napon –  a legtöbb ember fagylalttal a kezében nézelődött.

Milan Kundera egy százasért?

Krajczár Erika könyveket árul, de nem dobozokból – ami jellemző látvány – hanem kategóriánként csoportosítva. Debrecenből érkezett a miskolci régiségvásárra. Tapasztalata szerint leginkább böngésznek az emberek, de van, aki céltudatosan keres egy-egy könyvet. 

Sajnos az elmúlt hónapokban szomorúan tapasztalom, hogy sajnálnak az emberek ezer forintot egy könyvritkaságért 

– mondta el a boon.hu kérdésére a vásári tapasztalatait. Ha valaki szemfüles, értékes könyveket találhatott akár száz forintért is.

A bakelitek a reneszánszukat élik

A régiségvásárokon is érzékelhető a bakelit lemezek reneszánsza. Szabó Róbert, aki Albertirsáról érkezett, huszonöt éve járja ezeket a vásárokat. 

Én is gyűjtöm a bakelitet, csak a pluszokat adom el

 – osztotta meg velünk. 

Kifejtette, hogy az elmúlt években nagy lett a kereslet a bakelitlemezekre. 

Sokan kifejezetten emiatt keresik, egy-egy albumot vadászva. Pár éve szinte ingyen adtuk ezeket, most némelyiknek hatalmas értéke lett a gyűjtők számára.

A filléres üvegtárgyak örök slágerek

A színes szódásüvegek, az antik mérlegek, bútorok mellett a viharlámpa nagy sláger, több járókelő kezében már ott van a vágyott darab. A legnagyobb tumultus Ancsáék standjánál volt. 

Nagyjából öt éve járok a miskolci vásárra, leginkább üvegekkel, poharakkal, bögrékkel, törzsvásárlóim lettek itt

 – mesélte Ancsa.

Két bögre, egy szatyor

Ezt megerősítette Zsuzsa is, aki minden régiségvásárra kilátogat. 

Most két egyforma bögrét vettem, a férjemnek és magamnak és egy szatyrot, ami a gyerekkoromra emlékeztet. Mindig találok valami filléres kincset. Találkozom ismerősökkel, fagyizok, vagy megeszek egy süteményt.

Szeptemberben dupláz a régiségvásár

A retró tárgyak is népszerűsége töretlen. A képregények, a 70-es évekbeli magazinok mellett sokan nézték a retró társasjátékokat is. A színháznál a Pub Vatis zenéje töltötte be a teret. A Szent István téri veterán járművek környékén leginkább kisfiús családok töltötték az idejüket. Itt egy különleges BMX kiállítást is megtekinthettek az érdeklődők. 

 

Információink szerint a Miskolci Piknik idején újra lesz régiségvásár a belvárosban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában