Folytatódnak a beruházások

3 órája

Nyereséggel zárta az első fél évet a Nestlé Hungária

A társaság ezen kívül Miskolcon (Diósgyőrben) csokoládégyárat, Szerencsen italporgyárat üzemeltet.

A Nestlé csokigyárában, Diósgyőrben

Fotó: boon

A Nestlé Hungária nyereséggel és növekvő bevétellel zárta az első fél évet - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett beszámolóban. A féléves adatok alapján a társaság 131 millió forint nyereséget ért el, míg a tavalyi első fél évben 1,863 milliárd forint vesztesége volt. Az első féléves bevétel 135 milliárd forintról 150 milliárd forintra nőtt éves összevetésben, az export értéke ezen belül 28,8 milliárd forintról 34,3 milliárd forintra emelkedett. Ebből csaknem 26 milliárd forint uniós tagállamokból származik. Belföldön az összes üzletág értékesítése emelkedett.

Állateledelt is gyártanak

A bevételnövekedés mögött jelentős részben a büki állateledel-gyártó üzem emelkedő értékesítése áll. A beruházások folytatódnak, az utolsó negyedévben új gyártóegység kezdi meg a termelést. A társaság ezen kívül Miskolcon (Diósgyőrben) csokoládégyárat, Szerencsen italporgyárat üzemeltet. A vállalat 2023-ban 283 milliárd forint nettó árbevétellel és 2,7 milliárd forint adózott eredménnyel zárt. A Nestlé 2021 óta a BÉT Xbond kötvénykibocsátója, értékpapírjai 2028-ban járnak le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában