boon.hu video

2024.06.07. 21:38

Garantált "felicità"-t kínált a CineGasztro rendezvénye (fotókkal, videóval)

Egy perzselő nyári nap végén remek kikapcsolódást kínált pénteken a CineGasztro rendezvény, a miskolci Művészetek Háza előtti téren. Kiszakadhatunk pár órára a hétköznapokból és Olaszországban érezhetjük magunkat. Az ország népszerű ételeit kóstolhatjuk, világslágerekre nosztalgiázhatunk, illetve egy remek vígjátékot is megnézhetünk.

Boon.hu

Hangulatban

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Madaras Péter, a CineFest programigazgatója kérdésünkre elmondta, hogy egy ízig-vérig nyári programról van szó, amelynek a hangulathoz tökéletesen illik az olasz életérzés. Mindezeken kívül nem nagyon létezik olyan ember, aki ne szeretné az olasz ételeket. A tavalyi CineFesten volt egy olasz, romantikus vígjáték ami megkoronázza ezt a napot. A programigazgatótól azt is megtudtuk, hogy a filmre olyan nagy az érdeklődés, hogy már nem biztos hogy lehet rá regisztrálni. Az Anyukám mondta étterem a finom ételeket, Sándor Zsolt pincészete a remek borokat biztosítja a vendégeknek. 

Olasz életérzés
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Madaras Péter hozzátette a rendezvény az idén 20 éves CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál jubileumi programsorozatának része. A jubileum alkalmából - a szeptemberi fesztivált megelőző időszakban - olyan eseményeket szerveznek, amelyek visszatekintenek a fesztivál eddigi múltjára. A Művészetek Háza előtti térre 17:00 és 22:30 között várták az érdeklődőket. 

Giovanni küzdelmeit nézhettük meg

A Fényes jövő egy filmrendező küzdelmeit mutatja be. Giovanni épp egy új forgatására készül. Házassága válságban van, francia producere a csőd szélén áll, lánya pedig elhagyja őt, úgy tűnik, minden ellene dolgozik. 

Eközben John Cheever Az úszó ember című regényéből ír forgatókönyvet, és egy olyan filmen is gondolkodik, amelyikben sok olasz dal hallható. A mindig kötéltáncot járó Giovanninak újra kell gondolnia a dolgait, ha fényes jövő felé akarja vezetni kis világát. 

További videóinkat megtekintheti youtube csatornánkon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában