boon.hu video

2024.09.15. 21:00

Regős Zsolt és barátai megtöltötték a Zárdakápolnát (képek, videó)

Az Éltető Lélek Alapítvány már másodszor szervezte meg Miskolcon az Ars Sacra Fesztivált. Kilenc napon át számtalan program várja a látogatókat, vasárnap délután Regős Zsolt és barátai adtak nagy sikerű koncertet a belváros szívében, a Zárdakápolnában.

Gárdonyi Edina

A Zárdakápolnában rendezték meg a koncertet

Fotó: Gárdonyi Edina

A szervezők nevében Seresné Horváth Zsuzsanna köszöntötte a zsúfolásig telt kápolna közönségét. 

Az egyházi zene igazi mestere, városunkban méltán népszerű karnagy, Regős Zsolt 

– mondta el a koncert előtt, miután a jelenlevők figyelmébe ajánlotta az Ars Sacra Fesztivál több mint 45 programjának ünnepélyes zárógáláját, ami szeptember 22-én, 18 órától lesz a Művészetek Házában.

Na de kik a barátai?

A koncert előtt Regős Zsolt Reményi Endre zenei díjas karnagy nyilatkozott a boon.hu-nak. A koncerttel kapcsolatban elmondta, hogy amikor felkérték, még nem állt össze a koncepció, ezért a rejtélyes „barátai” megnevezés. A koncerten Bácskay-Szarvas Zsófia énekművész – a Miskolci Nemzeti Színház művésze, magánénektanár – és Viola Barbara fuvolista, művésztanár voltak a társai.

 

Közkedvelt darabok

Regős Zsolt a hangversennyel kapcsolatban ezt nyilatkozta: 

Megpróbáltunk közkedvelt komolyzenei darabokat választani a szakrális zeneirodalom gyöngyszemeiből Bachtól John Rutterig.

Három részből állt a koncert

A koncert elején a karzatról csendült fel az orgonaszó, hiszen a produkció első és utolsó harmadában a karzaton, a középső harmadban pedig az oltárnál csendültek fel a csodálatos művek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában