boon.hu video

2024.07.31. 17:31

Így alakul az új ifjúsági közösségi tér Miskolcon - fotókkal, videóval

Szerdán folytatódott a korábban megkezdet aszfaltfestés, amely a Dayka-átkötéshez kapcsolódó átalakítások eredményeként funkcióját vesztett útszakaszon történt.

Boon.hu

A Vöröksreszt fiataljai festettek

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezete is részt vett szerdán a KálvinKolor projektben Miskolcon. Kis Alicia, a vöröskereszt munkatársa elmondta, hogy a szerdai festésen szervezetük munkatársaival, önkénteseivel és fiatal grafikusok közreműködésével egy 76 négyzetméteres városi aszfaltfelületet varázsoltak szebbé a Dayka-átkötés területén. 

A Vöröskereszt tevékenységét festették az aszfaltra
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A művészi alkotás vázlata már korábban elkészült és a festmény egyedi részletei is megtekinthetők lettek. A grafika tervezésekor arra törekedtek, hogy a Vöröskereszt tevékenységeit újszerűen és interaktív módon mutassák be. QR-kód elhelyezésével a járókelők egy közösségi felületre juthatnak, ahol lehetőségük nyílik képeket és élményeket is megosztani az alkotásról.

Létrehozzák az ifjúsági teret

Mint ismeretes, a fiatalok kérték, ezért hamarosan véglegesen elkészül Miskolc új helyszíne, a KálvinKolor. A miskolci közönség bevonásával egyedi arculatot kaphat a több mint 250 négyzetméternyi, már nem használt útfelület, ugyanis az a Dayka-átkötéshez kapcsolódó átalakítások eredményeként funkcióját veszítette. Az útszakasz, ami korábban a Zenepalota irányába vezette el a forgalmat, így most üresen áll. A miskolciak részéről, kiváltképp a város ifjúsága irányából több alkalommal merült fel az igény egy, a fiatalokat célzó közösségi tér kialakítására. A Miskolci Részvételi Költségvetésbe többször nyújtották be az elképzelést, amelyek azonban nem kaptak kellő mennyiségű szavazatot a megvalósuláshoz. Miskolc város vezetése erre az igényre reagálva döntött úgy, hogy az említett útszakaszon fiatalos stílusú közösségi teret alakít ki: művészeti iskolások festik le a több mint 250 négyzetméternyi, használaton kívüli útfelületet, később pedig egyedi tervezésű utcabútorokkal egészül ki a rész, így a Városház tér a virágóra és környéke után újabb közösségi területtel egészül ki. 

 

További videós tartalmainkért keresse fel youtube csatornánkat itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában