boon.hu video

2024.08.20. 14:15

Megtelt a Miskolci Állatkert a nemzeti ünnepen - fotók, videó!

Változatos programokkal várta a Miskolci Állatkert augusztus 20-án az odalátogatókat, akikből nem volt hiány, már a nemzeti ünnep délelőttjén folyamatosan érkeztek a párok, családok, nagyszülők az unokáikkal. Készültek az emlékérmek, állt a sor az arcfestőknél.

Gárdonyi Edina

Fotó: Vajda János

Az Állatkert augusztus 20-án ünnepelte 41. születésnapját, ennek alkalmából a szokásos állatkerti szórakozáson túl extra programokkal kedveskedtek látogatóiknak. Már délelőtt folyamatosan érkeztek helyiek és a hosszú hétvégét Miskolcon töltő turisták egyaránt.

Bábelőadás nem csak a gyerekeknek

Tíz óra után az erdei kisszínpad előtti padok és tér már tele volt, kicsik és nagyok izgatottan várták a Miskolci Csodamalom Bábszínház A három kismalac című előadását. Lena és barátnője Anna Lengyelországból érkeztek Miskolcra és bár gyermek nélkül voltak, megnézték a szórakoztató bábelőadást. A nap nagy részét az Állatkertben tervezték tölteni. Az előadást nemcsak a legkisebbek, hanem az őket kísérő felnőttek is élvezték.

Apa és fia együtt változnak Pókemberré

A huszármajmok feletti esőbeállóban éppen egy pillangó és egy hercegnő arcfestés készült. Becze Juli arcfestő elmondta, hogy a fiúk a vadállatokat kedvelik, a lányoknál van, aki szereti az állatokat, de mivel sok gyöngyöt, csillámot használnak az arcfestéshez, így inkább kelendő a hercegnő, a pillangó, minden ami csillog, ragyog.

Nem alap arcfestést készítünk, azt az irányvonalat képviseljük, hogy mindent beleteszünk, gyöngyöt, strasszt, csillámot. A legminőségibb arcfestésre törekszünk.

Arra a kérdésre, hogy melyik korosztály szereti leginkább az arcfestést, nevetve válaszolta, hogy mindegyik, a felnőttek is:

Nagyon jó fej szülők vannak, gyakori, hogy apa és a fia együtt lesznek Pókemberek.

Egész nap megállás nélkül változtatják át az arcokat, így lesznek szelíd arcú kisfiúkból vad tigrisek.

Visszajárók és először idelátogatók is érkeztek

Az állatkert ezen a napon rendhagyó látványetetésekkel is várta a látogatókat. A kíváncsiak nézhettek többek között barnamedve, oroszlán, kenguru, szurikáta vagy teve etetést is. Az oktatóteremben pedig állatbemutatón vehettek részt az érdeklődők, akikből nem volt hiány.

Odett tudta, hogy az Állatkert születésnapja van. Másfél éves kislánya, Luca nagyon szereti az állatokat. Pár órát terveznek ott tölteni, várták a bábelőadást.

Deme Gáborné Kati nagymama, lányával és kislány unokájával Budapestről érkeztek, hat napot töltenek Miskolcon. Miskolctapolcán van a szállásuk, minden napra más programot terveztek:

Voltunk élményfürdőben, boboztunk, libegőztünk, a mai napra az Állatkert születésnapja miatt érkeztünk. Tetszik Miskolc, számomra kellemes csalódás a város.

Váradi Anita és Ruszó József három kisgyerekkel – saját kislányukkal és két nevelt gyermekükkel – érkeztek Múcsonyból. 

Gyakran jövünk az Állatkertbe, mert a gyerekek szeretik és mi is élvezzük. Mirellának nagyon tetszenek a majmok.

– mondta Anita a boon.hu-nak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában