boon.hu video

2024.08.29. 18:25

Miskolci színművészeink pénztárosnak álltak (fotókkal, videóval)

Miskolci művészeink, Cselepák Balázs és Fandl Ferenc álltak a kasszába augusztus 29-én, délután, hogy ezzel is népszerűbbé tegyék a Szinvapark újranyitó drogéria üzletének jótékonysági akcióját. Aki 15 óra és 16 óra között vásárolt a boltban, az a kasszában befolyt összeggel a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítványt (ZENITA) támogatta.

Galambos Eszter

Több mint egymillió forintot gyűjtöttek ezen a napon

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Turiné Ésik Valéria, a Drogerie Markt értékesítési területi vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a cég üzletpolitikájának fontos része a társadalmi felelősségvállalás, az „Együtt egymásért” szlogen is ezért született.

 Nagyon fontos számunkra, hogy igyekszünk a problémák megoldására hatékony segítséget nyújtani, akár a gyermekek egészségéről van szó, akár szociálisan hátrányos helyzetű családokról, akár olyan fiatalokról, akik tehetségesek. Arra kiemelten figyelünk, hogy ez regionális legyen, ezért olyan civil szervezeteket keresünk meg, akik a városban működnek, így esett a választás a ZENITA alapítványra. A neves művészek felkérése esetében is ez volt a szempontunk. Az újranyitott boltban mindezek után nagyobb területen, kibővített igényes, vásárlóbarát környezetben várjuk vevőinket, változatlan nyitvatartással hétfőtől szombatig, reggel kilenctől este nyolcig, vasárnap pedig tíztől hat óráig.

Cselepák Balázs a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány művészeti vezetője kíváncsisággal vegyes örömmel állt be a kasszába. A pénztárgépet ugyan nem ő kezelte, de örömmel csomagolta a vevők által megvásárolt termékeket. Fandl Ferenc színművész kollégájával közösen mindent megtett azért, hogy a betérő vásárlókat szórakoztassák és ezáltal még intenzívebb költekezésre buzdítsák őket.

Elsőként érkeztek a kasszához

Szabó Piroska kislányával Dorinával érkezett a helyszínre még jóval az akció kezdete előtt, hogy elsőként érkezzenek a pénztárhoz:

Máskor is szoktam vásárolni ebben a boltban, de ma kivételesen a ZENITA támogatásának a céljából jöttünk, mert számomra ez fontos. Lányommal, Dorinával érkeztem, de több ismerősömről és a barátomról is tudom, hogy tervezett eljönni. Mi már 14.30-ra ideértünk, mert arra számítottunk, hogy sokan lesznek, szerettük volna a kosárba helyezni időben a kiválasztott termékeket, hogy 15 órától már mehessünk a kasszához. Dorina sminkes dolgokat tűzött ki célul, én hajápolási termékeket meg amit épp meglátok.

Hálásak az alapítványnak

Czaga Petra kislánya a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány keretein belül tanul többek között azoktól a művésztanároktól, Cselepák Balázstól és Fandl Ferenctől, akik a kasszában ültek. Az édesanya így vélekedik.

Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, a mai gazdasági helyzet nem könnyíti meg az alapítványok életét sem. Így számunkra is nagyon fontos volt, ha csak kicsivel is, de ebben a formában is támogatni tudjuk a ZENITA-t. A saját példánkon látom, hogy az ebben a generációban felnövő művészi hajlammal rendelkező gyerekek helyzete sokkal nehezebb, mint ezelőtt volt. Aki nem a trendeket követi, és kicsit más, mint az átlag, azt kirekesztik, sok esetben gúnyolják. Dórim a ZENITA-nál talált először önmagára, felejthetetlen volt a boldogság az arcán az első tábor után. Ami számomra nagyon sokat jelent, és amiért rettentő hálás vagyok az alapítványnak, hogy az órákon nem csak éneklést, prózát vagy színészetet tanulnak. Láthatják, miért fontos a csapatmunka, milyen jó érzés egymás segítése, mik az igazi értékek az életben, az alázat, az empátia, a támogatás. Azt gondolom, az elmúlt pár évben mi, szülők is nagyon sokat tanultunk a gyerekektől, tanároktól egyaránt és annál is többet kaptunk a ZENITA-tól.

Az akció nagyon sikeresnek bizonyult, folyamatosan érkeztek a vásárlók és hosszú sorok kígyóztak a kasszák előtt, amelyek mindegyike jótékony célra nyílt meg ebben az egy órában. Majd negyed öt körül kiderült az is, hogy milyen összeg gyűlt össze a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány javára. Fekete Ágnes, az alapítvány elnöke meghatottan és örömmel vette át az 1.321.626 forintot Turiné Ésik Valériától. Az összeget az alapítvány elsődleges céljának megvalósítására használják majd fel, ami a régióban élő, zenében tehetséges gyermekek felkarolása, zenei és mentális fejlesztése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában