boon.hu video

2024.09.05. 16:00

Egy újabb fesztivál Miskolcon: TudásFeszt lesz a belváros szívében (fotók, videó)

Szeptember 19-én először rendeznek TudásFesztet Miskolcon. A fesztivál a felnőttkori tanulás fontosságára hívja fel a figyelmet. Húsz terület, száz szakma és színes programok várják az érdeklődőket a belváros szívében.

Gárdonyi Edina

Kiss Gábor a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja a sajtótájékoztatón

Fotó: Vajda János

A Szinva teraszon és környékén megrendezett fesztiválon megismerhetik a felnőttképzés lehetőségeit és előnyeit mindazok, akik karrierváltásra vágynak, elmélyítenék meglévő ismereteiket, vagy új hobbit keresnek.

Húsz terület információi egy helyen

A fesztivált a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Al Agenda programjának része, amelyet az Európai Unió támogat. 

A résztvevők húsz szakmai sátorban találkozhatnak a legkülönfélébb szakmák – például pénzügy, kereskedelem, építőipar, szépészet – képviselőivel, akik tájékoztatást nyújtanak a különböző tanulási lehetőségekről. 

A képzési paletta a rövid, néhány hónapos tanfolyamoktól egészen a kétéves, államilag elismert szakmákat adó képzésekig terjed. Az érdeklődők akár helyben is jelentkezhetnek a számukra szimpatikus képzésekre.

Akár motorkerékpár-szerelést is tanulhatunk ingyen

Érdekesség például, hogy motorkerékpár-szerelést is lehet ingyenesen tanulni, ami egy keresett terület

 – nyilatkozta Kiss Gábor, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja, aki hangsúlyozta, hogy a rendezvény célja a felnőttkori tanulás népszerűsítése.

Pódiumbeszélgetések a színpadon

A kísérőprogramok között is akad bőven választék: az Al Agenda sátorban a látogatók tesztelhetik egészségi állapotukat, környezettudatosságukat, vagy akár pénzügyi jártasságukat is. A színpadon pódiumbeszélgetések lesznek, ahol a Miskolci Egyetem a felnőttek számára elérhető képzési kínálatát mutatja be, míg a Miskolci Szakképzési Centrum közel száz képzését ismerteti. A Miskolci Gasztro Centrum finomságokkal várja a látogatóit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának munkatársai információt nyújtanak a GINOP Plusz 4.1.1 és a GINOP Plusz 3.1.1 pillér projektek szolgáltatási és támogatási lehetőségeiről, beleértve a képzési támogatásokat. A kormányhivatal sátrában a szakemberek tájékoztatást adnak az érdeklődők számára a programba lépés módjáról és a képzési támogatás igénybevételének feltételeiről.

Flashmob és zenei programok

A fesztivál nem csak szakmai beszélgetéseket kínál, a zene és a szórakozás is kiemelt szerepet kap. Diákzenekarok színesítik a programot, a nap zárásaként pedig az Ildi Rider zenekar lép színpadra, hogy igazi bulihangulatot varázsoljanak. Napközben a teret utcazenészek töltik meg dallamokkal, míg fiatal alkotók élőben rajzolnak, és kézműves termékek vásárlására is lesz lehetőség. A gyerekek sem fognak unatkozni: interaktív prevenciós foglalkozások, szimulációs eszközök, és a megyei rendőr-főkapitányság közlekedési oktatópályája várja őket. Flashmobot is terveznek a szervezők a programok között: százezer szappanbuborékkal terítenék be a Szinva teraszt a látogatók segítségével.

Hagyományt teremtenének

Kiss Gábor reményei szerint a TudásFeszt hagyományteremtő rendezvény lesz. 

Bízunk benne, hogy ez egy hagyományteremtő rendezvény lesz. A szeptember egy tökéletes időpont, mert az a tapasztalatunk, hogy felnőttként is szeretik az emberek az ősz első napjaira időzíteni a tanulmányaikat

 – nyilatkozta a kancellár.

Részletes információk a Miskolci Szakképzési Centrum honlapján és Facebook oldalán találhatók.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában