boon.hu video

2 órája

Szikszó: két kültéri medencével bővült a Városi Uszoda (fotók, videó)

Két kültéri medencét adtak át Szikszón, a Városi Uszodában október 8-án, kedd délután, a „TOP PLUSZ-1.2.1-21-BO1 kódszámú Sport – és szabadidős létesítmények fejlesztése Szikszón” című projekt keretein belül. Szikszó város napja alkalmából ünnepélyes keretek között vehették birtokba az új fejlesztést a város lakói.

Galambos Eszter

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Sváb Antal, Szikszó város polgármestere beszédében kiemelte, hogy számtalan fejlesztés valósult meg az elmúlt két-három évben a város ezen részén, és ehhez kapcsolódik a mostani beruházás is.

szikszói uszoda
Két kültéri medencével bővült a szikszói uszoda
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A polgármester hangsúlyozta, hogy nem strandot épített a város, hanem egy olyan különálló, rekreációs elemet, ami szorosan kapcsolódik a Városi Uszoda által ellátott funkcióhoz. A két kültéri medence közül az egyik a gyermekek részére épült. A nyári szünetben ha nemcsak úszni szeretnének, hanem kicsit kijönni és a napon lenni, akkor ez a rendelkezésükre áll. A másik medence pedig közösségfejlesztő célzattal jött létre a kicsit idősebb korosztály számára. Ebbe a medencébe a felnőttek beülhetnek, beszélgethetnek, élvezhetik a vizet és a jó társaságot, illetve az aktív sport befejezése után lehetőségük van pihenésre is.

 

Azt kívánom mindannyiuknak, hogy egy picivel melegebb időben jöjjenek el és próbálják ki mind a két medencét, hiszen azt gondolom, hogy az uszoda funkció mellé nagyban hozzájárul, hogy komplex módon élvezhessük az intézmény szolgáltatásait

 - tette hozzá Sváb Antal polgármester

 

Szikszó büszke lehet fejlesztéseire

Dr. Koncz Zsófia családokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntő szavaiban kitért arra, hogy az itt élők büszkék lehetnek arra, hogy pont a városuk napján ilyen örömünnepre is sor kerülhetett, hogy kültéri medencéket adnak át.

Beszédében hangsúlyozta, hogy a komplex szolgáltatásokat nyújtó uszoda tényleg nagyon különleges, mert minden, ami a magyaroknak fontos, egy helyen megtalálható, és a legfontosabb benne a közösség és a szolgáltatásokhoz kapcsolható közösségépítés. Hangsúlyozta, hogy Szikszó városa mindenféle szempontból példaértékű, folyamatos városfejlesztések zajlanak, kiemelkedő a közösségfejlesztési tevékenység és a munkahelyek teremtése egyaránt. Gratulált a beruházás kivitelezésében részt vevő munkatársaknak és a városvezetés további munkájához sok erőt és kitartást kívánt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában