boon.hu video

3 órája

Nem áll le az őszi nagytakarítás Miskolcon - képek, videó

Női szemmel még észrevehetőbb, mitől lehet megnyerőbb és vonzóbb a sétálóutca az ideérkező turisták számára. Megújult erővel folytatódott az őszi nagytakarítás csütörtökön a miskolci belvárosban.

Édes Richárd

A belváros is tisztább lesz

Fotó: Mogyorósi Pipó Zsolt

Matiscsák Éva alpolgármesterrel, a terület önkormányzati képviselőjével beszéltünk, aki a helyszínen segítette a munkálatokat a miskolci belváros területén. Az őszi nagytakarítást örömmel fogadják a miskolciak. Korábban itt írtunk az őszi nagytakarításról. 

őszi nagytakarítás, Miskolc, miskolci belváros
Matiscsák Éva alpolgármester női önkéntesekkel - köztük Czink Mariannával - dolgozott az őszi nagytakarítás területén
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Őszi nagytakarítás a Centrum előtti területen

„Csütörtök reggel a régi Centrum áruház előtti területen kezdtük, és egészen az Ady hídig folytatjuk. Emellett sort kerítünk a bekötőutakra is, mint a Royal közre, a Munkácsy-közre, tisztítjuk a parkolókat is” - mondta az alpolgármester.

A takarítást végzők gallyazták a fákat is, mert az ágak olyan alacsonyan voltak a Centrumnál, hogy az veszélyes lehet a magasabb járókelőkre nézve. Az őszi nagytakarítás során kiszedik az adott területekről a gazt, a házak falából is eltávolítják az ecetfákat. Az alpolgármester szerint lényeges a terület biztonságossá alakítása, mert az idősebbek szeretnek a Centrumba járni vásárolni, és könnyen érheti őket baleset a területen lévő fákat körülvevő lyukak miatt (ezeket a biztonság érdekében feltöltik és gyöngykavicsot szórnak majd a lyukakba). Többen megbotlottak már ezekben a lukakban, és kerülni kell ezeket a helyzeteket.

Matiscsák Éva hangsúlyozta: az új tisztítási technológia, a nagy nyomású gőzölőgép alkalmazásával a falakon lévő graffitiket is igyekeznek leszedni. A magasnyomású tisztítógéppel a takarítást végzők a főutcát is alaposan megtisztítják, már a kora reggeli órákban elkezdték vele a munkát a Villanyrendőr környékén.

Önkéntes hölgyek is csatlakoznak az őszi nagytakarításhoz

Matiscsák Éva 10-15 önkéntes érkezéséről számolt be, akikkel együtt női szemmel is körbenéznek majd a takarítás területén. 

Miskolc a miskolciaké, tehát közösen kell tennünk érte. Most mi hölgyek is teszünk a város tisztaságáért. Hiszen a nők teljesen más szemmel néznek a tisztaságra

 - mondta Matiscsák Éva - Ahogyan Tóth-Szántai József polgármester is elmondta, számunkra, miskolciak számára a főutca olyan, mint egy tiszta szoba. A Miskolc városába látogató emberek először ezt látják, itt szerzik rólunk az első benyomást, ezért nagyon fontos, hogy a sétálóutca alapján mi fogalmazódik meg bennük. Mert csak akkor fognak visszajönni Miskolcra, ha jól érzik magukat a városunkban”.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában